Otupljenje

Takmičila sam se sama sa sobom u obaranju rekorda negledanja TV-a i nečitanja novina.
I dobro mi je išlo. TV i novine sam zamjenila internetom, facebookom i you tube-om. Na facebook-u sam lajkala milion stranica sa vijestima i shvatila da u principu dnevno objave tri vijesti i svi kopiraju jedni od drugih. Od politike sam se potpuno otuđila. Isključila prekidač.

Nastupilo je potpuno otupljenje za situaciju oko mene.

Pitam se da li je to ono što Oni žele. Oni koji nas vode, naravno.

Danas po prvi put čitam da su i oni priznali. Ova Vlada nema kompetentnih likova da donose odluke.

Dakle imamo nekompetentnu Vladu, dijelom biračko tijelo koje je otupljeno, sve oko nas je farsa a Evropska unija kaže da nam nedostaje zajednička vizija kuda ova zemlja treba da ide.

Dakle, uvijek može gore.

Ostalo je samo jedno pitanje u glavi: Koliko gore može biti?

7 komentara

  1. Može biti puuuno gore.
    TV nisam gledala nekoliko godina (sad i pogledam), a općenito vijesti ne pratim, one koje su mi važne me sigurno neće zaobići. Politika, sport, crna hronika, žutilo i slično…sve je vrlo isprazno i iza sebe ostavlja gorak okus praznine. Ne želim si downloadovati mišljenje iz medija, ne želim biti dio ove ili one histerije. Nisam nikad pogledala Gangam style iz principa, a posebno mi je (ne)zanimljivo kada nas tjeraju na neke web pomame, kao nova Facebook atrakcija-slikajte se dok perete zube, kliknite za kišu u Sudanu i tako 🙂

  2. oBloze, tebe ko da su klonirali i napravili mene 🙂
    tačno je da čovjek ne primjeti kada ide na gore ako je postepeno. ali kad jednom sjedne i razmisli pa skonta koliko je gore u odnosu na neki period kojeg se sjeća padne u depresiju 🙂
    jasanstav: i meni je dobro ako gledam svoj mikrokosmos. ali mislim da nije dobro posmatrati samo sebe već i društvo oko sebe, jer čim izađeš iz svoje čahure i zatreba ti nešto od države, kao npr osnovna škola za dijete, nije ti dobro, ili barem ne bi trebalo da ti je dobro.

Komentariši