Ma ljudi moji da li je to moguće

38 godina, nije šala.
Baš onako bezvezan broj. Da je barem 40 pa da je okruglo. Ovako kao dvije osmice jedna pored druge, samo što je prva nedovršena. Taman se tako i osjećam. Nedovršeno. Odnosno, osjećam da trebam još nešto, da pomjeram granice, da budem aktivnija, da zakoračim naprijed. 

Razmišljam o onoj svojoj ulozi na ovom svijetu. I koliko god znam da je to na prvom mjestu uloga majke, znam da ima još nešto. Ona uloga u društvu koja ima butterfly effect.

Zvuči poprilično debilno, ali mislim da sam na tragu.

Nego, koja vam je prva asocijacija na riječ NAUČNIK?
 

26 komentara

 1. Prije svega, sretan ti rođendan! Sve najbolje ti od srca želim.
  Šta je butterfly efekt?
  Prva asocijacija na riječ naučnik je neki geek u bijelo mantilu, ko ne izlazi iz laboratorija, traži empirijske dokaze i nove izume, rješenja.

 2. Godine, dok te zdravlje i pamet sluze nisu bitne. Naucnik – laboratorija. Pored prvobitne,a rekla bihi najvaznije uloge koju zena igra i na osnovu koje se razvija i raste drustvo, uloge majke (kojoj tezim), i sama smatram da moramo jos nesto ostaviti iza sebe.Ja imam nesto u glavi,ali za to mi treba vremena, inshallah.

 3. hvala raja.
  oblize, ma ima ona jdna teorija gdje kazu da pokret krila leptira, na jednom
  kraju svijeta može da izazove oluju na drugom kraju svijeta. to se veže za teroiju haosa, imaš o tome puno na internetu. u konkretnom slučaju želim proizvesti nešto malo i jednostavno što će imati višestruke iliti multiplicirane rezultate izvan mjesta njegovog nastanka 🙂

  hvala sto mi svojim asocijacijama pomažete da razvijem jedan koncpet, poslije vam ispričam o čemu je riječ.

Komentariši