25 godina od Olimpijade

Kao i svake godine gradska vlast obilježava dan kada su počele Zimske olimpijske igre u Sarajevu.

http://www.sarajevo-x.com/clanak/090128038

I kao i svake godine ja se nakostriješim kada čujem da će opet pare da se troše u TO. Meni stvarno nije jasno jesu li ti ljudi normalni? Ne znam da li se igdje u svijetu obilježava dan kada je u tom gradu bila Olimpijada, niti me interesuje, ali znam da u ovom gradu ima milion stvari da se te pare pametnije potroše od održavanja tih debilnih manifetsacija.

Koga briga da se podsjeća da je grad nekada imao Olimpijadu i da to obilježi tako što će da prisustvuje nekakvom koncertu i da gleda paljenje baklje iznova i iznova, svake godine. Draga teta Semiha i ostali relevantni, zasučite rukave i dovedite novu Olimpijadu. Ili barem obnovite borilišta pa dovedite kakvo takmičenje. Ili barem napravite neko klizalište u ovom gradu da može primiti više od 50 klizača i koje će biti dostupno tokom cijele godine. Ili barem zakrpajte ove uilice više kako treba. Obnovite još neku fasadu. Popravite pločnik na Ferhadiji.

Od prošlosti se ne živi. Pa i taj jadni olimpijski duh kojeg oživljavamo svake godine je davno umro.

12 komentara

  1. ne ovdje se ne obiljezava kada je bila olimpijada (a bila je 2 puta) nego se komiteti sastaju svakih nekoliko godina i planira se kada bi se mogla imati sljedeca… i mozes misliti odbili su olimpijadu 2018 godina jer puno kosta… pa eto ti sad… drago mi je da si pisala o ovome

  2. Evo ti jedna insajderska informacija iz ZOI 84, dogodine kupuju novi balon, veći od ovog sadašnjeg i klizačka sezona će (ako bude interesa) biti 6 mjeseci….e sad je li to samo želja ili će fakat biti ne znam, ali da je odlučeno to znam. Ovaj balon u kojem se sad kližu je iznajmljen a taj bi trebao biti kupljen……abd.

  3. pare se troše na mnoge gluposti, ali ja bih baš nekako da ostane tradicija obilježavanja dana otvaranja XIV zimskih olimpijskih igara, taman se više nikada i ne ponovile, lijepo je znati da su bile baš u Sarajevu i da takvu priču slušaju naša djeca.
    eto kao i obično eni mimo world.

Komentariši