Kad smo već kod filmova

U prethodnim postovima Zora spomenu Bolivud i indijsku kinematografiju želeći da podcrta jednu svoju tvrdnju a meni sasvim slučajno dva dana poslije pod ruku dođe jedan najnoviji film britanske produkcije ali bi komforno mogli reći indijski film jer su glumci indijci, radnja je u Indiji i jednostavno je predstavljen indijski način života. I da, u filmu nema seksa i ljubljenja izuzev naznaka seksulanog čina i zadnje scene sa poljupcem.

I želim reći da odavno nisam pogledala bolji film bjelosvjetske produkcije i zato definitvno preporučujem kao film koji treba nezaobilazno pogledati. Ne znam da li je stigao u naše videoteke, mi smo ga dobili kao divx-neko skinuo sa interneta -ali ako budete imali priliku potražite.

Film se zove Slumdog Millionaire i njegov oficijelni web sajt možete pogledati ovdje http://www.foxsearchlight.com/slumdogmillionaire/

Kratki sažetak filma ovdje http://www.imdb.com/title/tt1010048/plotsummary

Trailer:

 

9 komentara

  1. iskrenovasa: svakako pogledaj
    blanche: stvarno ekstra film…samo ti hvali ne smeta. i ja jedva čeka oscar da vidim kako će proći. 10 nominacija nije šala
    iluzija: ma jok, to je nekako kao neki dokaz da film može valjati a da nema seksa u njemu…to se malo nadovezuje na ono moje iz prethodnih postova da bi voljela vidjeti normalan naš film bez da se seksulane scene i psovke umeću gdje god treba i ne treba i zorine opaske da onda gledam bolivudske klasike. i tako to…

  2. Film o kojem pricas je ovdje, u USA, izazvao veliko interesovanje, pogotovo nakon velikoh uspjeha na Golden Globe Awards. Veliki je favorit i za Oscar, a ja jedva cekam da izadje u kinima, pa da pogledamo.

    Inace su mi Bollywood filmovi cool, a moj suprug se jezi kad vidi da se radi o “jos jednoj stereotipnoj, 3.5-satnoj ljubavnoj prici, sa istim glumcima, i puno plesa i muzike.” Redovno zaspi prije intermission-a, a ja sa ocima k'o fildzanima cekam onaj pouzdani, happy end.
    🙂

  3. ja bih samo opet da podcrtam… da naznačeni, ali neprikazani seks u ovom filmu – recimo u sceni iz javne kuće – je, meni bar, puno potresniji prikaz seksa od neznam-ti-ni-ja-kako eksplicitne seksualne scene iz holivudskih romantičnih komedija.

    što se tiče seksa u našoj sadašnjoj i bivšoj kinematografiji, mislim da smo zahvaljujući kusti i ovim što ga neumorno blate, ali brate i kopiraju, kod ostatka svijeta stvorili utisak da na balkanu nema seksa dok se ženska ne okači za luster

  4. Postoji i Nollywood, snazna filmska industrija iz Nigerije, o kojoj smo pisali na Burek blogu. Cudo jedno koliko ljudi filmova izbace svakodnevno.
    Nasmija me Zora, to ciljas na scenu iz filma s Miromu Furlan i onim Mikijem Manojlovicem, ha?

Komentariši