beats by dre cheap

Nadolazi talas

Nedostaje mi pisanje na blogger.ba. Nedostaje mi taj pismeni izražaj kojim se oblikuju i sistematiziraju misli.

Ali ne mogu da mu nađem svrhu. A ne mogu ni da radim nešto bez svrhe.

Voljela bih da mogu da pišem kao nekad, bezbrižno, o cvijeću i drveću.

Ali sa odrastanjem mijenja se i filozofija života, mijenja se pogled na svijet, mijenja se čovjek iznutra i izvana i ne može biti ono što je bio prije 10 godina.

Sve ove misli dolaze u trenutku kada pokušavam napisati neki projektni prijedlog i, kao sto puta do sada, pokušavam smisliti nešto da ima svrhu. I gdje god zagrebem, od građanskog aktivizma, volonterizma, rada sa djecom, obeshrabrim se namečući sama sebi mišljenje da je to neinteresantno, teško provodivo, neće imati odjeka, neće biti održivo.

Taj proces od nule do gotovog projekta u mojoj glavi je vrlo mukotrpan. Skačem sa ideje na ideju i nikako da se odlučim u kom pravcu da idem. Želim nešto novo, što nismo probali, nešto što nie rađeno prije, neku inovativnost u pristupu, ali teško mi ide.

Znam i zašto - previše razmišljam, glava radi 100 na sat. Nekada sam čitala o mapama uma. Znam i da imaju neki kursevi na tu temu u Avazovom tornju. Možda bih se trebala odlučiti da upišem jedan. Knjigu sam pročitala, nije mi pomoglo.

E zato mi je potreban blogger.ba. Tako lijepo mi posloži misli kada trebam da ih napišem. Sigurna sam da, ako bi sad ispisala sve ideje u ovaj prozor, to bi mi pomglo, a i blog raja, da odaberem jednu i da se fokusiram...

... by Tratinčica
http://tratincica.blogger.ba
17/12/2015 14:40