beats by dre cheap

"Momci uradite nešto"

Na ovom blogu nekada se puno pisalo o košarci. Tratinčica nekako od svih sportova najviše voli košarku i svojevremeno je, prije i poslije rata, bila redovan posjetilac utakmica koje je igrala KK Bosna i reprezentacija.

Na ovom blogu se prestalo pisati o košarci kada je tim KK Bosne počeo svoj sunovrat jer nije bilo riječi kojima bi se mogao opisati stid i nemoć koju poštovalac ovog kluba osjeća naspram nastale situacije.

O utakmicama nacionalnog tima vođenog Nenadom Markovićem, pa poslije Sabitom Hadžićem se također nije imalo šta reći. Način na koji su se gubile utakmice je bio pokazatelj naše nemoći i djelimično ogledalo stanja u savezu.

Uđosmo nekim čudom na ovo Evropsko prvenstvo i ekipa na čelu sa Sabitom zvani "momci uradite nešto" uli nadu da bi možda nekim zalaganjem mogli proći u taj famozni drugi krug.

I ne prođosmo.

Realno, imamo grupu mladića od kojih svaki ima određeni kvalitet. Nikako ne mogu reći da je to tim autsajdera. Pa to su djelom dokazali. Zamalo ne dobismo Grčku. Rašutašmo CG i HR. Povismo rep pred Makedonijom. U čemu je fol?

Ma u stvari uopće nije sporno u čemu je fol. Naša ekipa je pokazala da fale dvije stvari: motivacija i organizacija. Jednostavno, niko se nije sjetio da je pored pojedinačno dobrih igrača potrebno imati i Trenera. Sabit zvani "momci uradite nešto" možda jeste trener ali ne i motivator, ne i taktičar.

Naši momci su pokazali kada se dobro nabriju mogu pobijediti. A nabrijavaju se sami, motiviraju se sami. Našim momcima niko nije rekao da su oni u stvari bili dužni ovom narodu pružiti dobru partiju i proći u taj drugi krug. Njima niko nije rekao da je poslije utakmice sa Hrvatskom narodu opet počelo srce da kuca za reprezentaciju i da mu je ulivena nada te da se jednostavno ne smije desiti da narod ostane razočaran. Niko im nije rekao i njima je jednostavno bilo svejedno.

Ovo Evropsko dođe i prođe. Doći će opet nove kvalifikacije, mi ćemo imati opet istu ekipu, opet prosječnog trenera i opet nećemo proći dalje. Možda će nam se ukazati prilika, ali ćemo nju prokockati jer nismo dobro plaćeni, nismo dobro moivisani i jer nam je svejedno.  Za narod nećemo igrati jer ko šljivi narod koji gori da vidi ekipu koja gine na terenu za nacionalnu stvar.

A KK Bosna? Taman kad smo na kraju protekle sezone mislili da smo dotakli dno, uprava KK Bosne je ukazala povjerenje Sabitu zvani "momci uradite nešto" koji je u ovoj sezoni preuzeo KK Bosnu. Dakle, uvijek može gore.

... by Tratinčica
http://tratincica.blogger.ba
06/09/2011 20:36