beats by dre cheap

Akademija Score

Od prije mjesec dana "idemo na sport". To mi tako zovemo, u stvari kažemo da "idemo na fitnes" jer mama ide na fitnes pa sada i cura ide.

O čemu se u stvari radi?

U Zetri je nekada prošle godine počela sa radom akademija Score http://www.akademijascore.info/ . Uopšte mi nije mrsko da reklamiram ove momke (na web stranici su dvojica ali ih je u stvari trojica) jer fantastično rade sa djecom. Prvo, nisu sjedili skrštenih ruku već su nadošli na ideju, osnovali ovu akademiju i danas rade sa djecom. A to je za svaku pohvalu.

Iako piše na webu da rade sa djecom od 5 godina, odnedavno imaju i mlađu grupu gdje najmlađe dijete ima malo manje od 3 godine pa vjerovatno do 5.

Tu se u stvari djeca više igraju nego što bilo šta vježbaju ali je bitno da ima Trener (sa velikim T, jer je trener zakon za djecu), disciplina i druga djeca. Moja cura ne ide u vrtić pa nam je ovaj sport kao neki korak ka socijalizaciji širih razmjera.

Treninzi su 3 puta sedmično, ponedjeljak i srijeda od 15 do 7 i subota u 10. Trening se sastoji od zagrijavanja (trčanje u krug), razgibavanja (gimnastike) i igrica (kuglanje, takmičenja, noć i dan, zaleđive,  vježbi za ravna stopala, itd.)

Ma sve u svemu super. Moj Cvjetak još uvijek provodi dio vremena sjedeći pored mame, ali je od prije dva časa zavolila Trenera pa mu se pušta da je vodi okolo i vježba sa njim. Najviše učestvuje u ovim takmičenjima, i to pravo, do nivoa da je i mama iznenađena. Najviše volim kad je babo vodi jer onda više učestvuje a manje sjedi uz mamu.

Jedna moja prijateljica je rekla da su trening i trener nešto kao uvod u Islam 101 - red, rad i discipina :)  Uglavnom, ja sam zadovoljna, momci su prva liga, pa eto..

... by Tratinčica
http://tratincica.blogger.ba
11/01/2011 10:25