beats by dre cheap

Ja kao Gina Ford

Želim da se po prvi put zahvalim svim mamama koje su mi unazad 3 godine ukazale veliku čast i povjerenje da me pitaju za savjete vezano za njihove bebe.

Ne bi ste uopće vjerovali koliko hitova ovaj blog ima preko Google pretraživača na teme beba, rutine, roditeljstva, dojenja. U stvari to su jedini hitovi koje uoće imam :)

Istina je da mame mogu biti jako izgubljene, ponekad i očajne, suočavajući se sa izazovima roditeljstva. Iako se na prvi pogled čini kao da se tu nema šta pisati i pričati, vjerujte da kada tražite na internetu neku običnu informaciju kako i šta, teško da je možete naći.

Ja sam npr. muku mučila tražeći informaciju kako održavati higijenu zuba kod beba i djece, kad početi, koje četkice koristiti, koju pastu za zube. Postavljala sam pitanja na forumima ali odgovora nisam našla. Pitanje zvuči kao da se odgovor sam po sebi podrazumijeva, ali kada ste u situaciji da se suočite sa problemom, imate milion dilema u glavi.

Jako sam sretna što sam uopće pomislila prvi put prije 3 godine da počnem pisati postove o bebama i djeci. Jako sam sretna jer sam djelićem pomogla određenom broju mama sa svojim iskustvom. Neke su mi pisale, navodile da su odgovore koje su tražile po netu našle na mom blogu. A meni su lale rasle iz ušiju i, što ne reći to i javno, bila sam ponosna na sebe.

I dan danas ponekad dobijem mail sa pitanjem. Puno mi pomažu te mame da ostanem "u formi" po pitanju dojenja, spavanja, jela. Čim dobijem mail sa pitanjem, ja se upalim i počnem pisati kao da sam Gina Ford :) Možda ponekad i sa previše žara, pišem mailove ko' knjige, nadam se da se mame kojima su upućeni ne prepadnu kada ih dobiju.

Teško je u stvari dijeliti savjete. Kao i u svakoj drugoj životnoj situaciji ili priči potrebno je naći balans između savjetovanja i propovjedanja. Jer mame su osjetljiva bića. Nije čovjeku uvijek drago čuti da neke stvari ne radi kako treba ili da bi nešto trebao raditi drugačije jer to pogađa direktno u srce.

Uglavnom, drage mame hvala vam, činite me da se osjećam posebno kada spoznam da sam vam pomogla savjetom i nadam se da će svjetlo dana uskoro ugledati još par postova o bebama.

... by Tratinčica
http://tratincica.blogger.ba
06/01/2011 20:45