beats by dre cheap

Slavlje, čestitanje i poljupci

Jednom sam napisala da volim Novu godinu jer je to praznik u kome se svi ljube. Bez obzira na vjeru i naciju, postoji taj trenutak kada se kazaljke poklope kada se svi ustaju i jednostavno ljube.

To je aspekt proslave koji volim. Ali ne kada ja učestvujem u njemu. Jer proslava povodom Nove godine i sve što okružuje taj događaj u meni stvara neki osjećaj nelagode.

Iskreno, ja ne vidim poentu slavljenja Nove godine. Mislim, kada bi vas neko pitao zašto slavite Novu godinu, pri tome uopće ne aludirajući na neke vjerske stvari, šta bi ste mu odgovorili?

Tog 31. decembra, ako se stvari poklope, i mi imamo običaj da demo na neku proslavu. Ja to više onako posmatram kao druženje sa prijateljima i, ako je nek ugodna atmosfera, više volim zamišljati da smo se tu okupil onako, a ne radi slavljenja nečega što ne znam čemu služi.

A kada nastupi ponoć, osjećam se kao "krme u teheranu" kada se svi automatski ustaju i čestitaju Novu godinu. U tom trenutku želim pobjeći jer preko usta jedva nekako prevalim "Sretna Nova godina" i ta potreba da se ljubimo i želimo sve najbolje mi stvara grozan osjećaj nelagode.

Slavljenje i čestitanje Nove godine je jednostavno dio nas, to je, kao i Deda mraz, evropski što bi rekao gradonačelnik, i vjerujem da mnogi uopće ne razmišljaju zašto to rade već cijeli sistem funkcioniše po principu "kud svi tu i mali Mujo".

Well ok. Ne znam kako završiti ovaj post jer je i poenta bila samo da iz sebe javno izbacim nelagodu. Ne očekujem da bilo ko dijeli ovo osjećanje samnom kao što molim i da me ne optužujete zbog njega. 

... by Tratinčica
http://tratincica.blogger.ba
02/01/2011 12:14