beats by dre cheap

Bijeli ljepotan

Vidite li ovog bijelog ljepotana na slikama dole?

Da, to je moj novi ljeptan. Moj novi laptop. Moj novi MAC!

Da, napokon sam se odučila između PC-ja i MAC-a.

Da, od prije neki dan imam ovog prelijepog novog Mac-a. Macbook se zove. Čo'jek me je počastio za rođendan, godišnjicu,  doktorat, kao i sve buduće rođendane i godišnjice :). A osim toga, sam je kriv što mi je prethodni laptop puko' :)

Znate kako se osjećam? Osjećam se kao ponovno rođena u kompjuterskom svijetu i apsolutno mi nije jasno zašto, ali zašto se prije nisam odvažila kupiti Mac.

Sve ono što ljudi pričaju o komplikaciji prelaska sa PCja na Mac je totalna glupost. Ako ste iole kompjuterski obrazovani, prelazak sa jednog na drugo je prava šaša. Ono što najviše koristim, Office paket, postoji isto i za Mac i to u istoj formi. Zove se Office for Mac, ima iste komande, isto izgleda, iste skraćenice samo sa tipkom Command umjesto CTRL. Firefox, Skype - isto. Sve ostalo, 10 puta jednostavnije i logičnije za korištenje nego na PC-ju. Programi za prženje, programi za pregledavanje slika, filmova, ma sve.

Ok, ima nekih drugih dugmića na tastaturi, treba malo da se navikne da prsti idu na te skraćenice, malo sam se namučila dok sma skontala kako se ubacuje @, radi backspace, page up page down, ali na internetu imaju spiskovi skraćenica, tutorials-i za prelazak sa PC-ja na Mac i ne treba puno da sve legne na mjesto.

Uglavnom, samo da potvrdim - Once you go Mac you never go back!

ps. slike nisu moje već sam ih maznula sa interneta

... by Tratinčica
http://tratincica.blogger.ba
05/11/2010 09:08