beats by dre cheap

Šmučajmo svi...

Pošto je recesija i nema se para mi smo, kao svaki skromni Bošnjo, sebi priuštili zimovanje u vidu skijanja u Austriji. U Zell am See da budem preciznija. Pošto je recesija, cijene su iznimno niske, i još ako se zna naći pravi ponuđač dođe poprilično povoljno. Tako smo apartman plaćali 81 EURO, a pošto je bilo 5 odraslih, to nas je došlo 16tak EURA po osobi dnevno plus 17 EURA za nekakvu struju sedmično. Dakle, rekla bih dosta jeftino. Ski pass je čini mi se 187 EURA za 6 dana. Neke hrane smo ponijeli odavde i tako smo se hranili. Klasična skromni-bošnjo varijanta.

U Austriji snijega na pretek, staze popeglane kako to samo mogu biti. Zell am See su nam izabrali prijatelji jer u blizini ima glečer Kitzsteinhorn u Kaprunu pa ako zafali snijega da se ne brinemo. Inače baš je lijepo skijati na 3500 m.

Cvjetak nije bio oduševljen sankanjem, najviše je uživao u povlačenju plastičnih saonica, odnosno sjedenju na saonicama koje vuku iscrpljeni roditelji. Druga zanimljivost za nju je bila tobogan na snijegu a najviše je oduševio bazen. Bazen, ništa posebno, i da sam znala da joj se toliko sviđa otišli bi ranije na Terme da dijete uživa. Nakon ovoga, ići ćemo na Terme redovno. Žao mi je bilo što je još ne možemo staviti na skije, pa ni one plastične jer se ne preporučuje radi pogrešnog filinga, tako da čekamo narednu godinu.

Stavila bih vam slika, bilo ih je prelijepih, ali sam izgubila mobitel pa tako i slike i sve kontakte sa njim. Mogu vam samo predložiti da posjetite ove web stranice koga zanima i tamo pogledate na live kamerama kako to sve izgleda http://www.zellamsee-kaprun.com/ , http://www.schmitten.at/index.php?id=1&L=1 i http://en.kitzsteinhorn.at/

Sada back to svakodnevne obaveze. Posla se lijepo nagomilalo a doktorat nije gotov pa sada gledam kako da izbalansiram sve to. Eto...pišemo se uskoro ako Bog da.

... by Tratinčica
http://tratincica.blogger.ba
26/01/2010 14:38