beats by dre cheap

Zašto uvijek mora biti jedno "ali"...

Sve je super, ali...

Uvijek mora biti to jedno ali...

Sinoć spremam dijete na spavanje kada stiže poruka "Gledamo film na nogama, nema se gdje ni stajati".

Da, u kinu je opet bilo više ljudi nego sjedišta. Sinoć je Najdraži vodio cijelu svitu gostiju iz regiona, negdje oko 10 ljudi, i svi su film odgledali na nogama. Gosti Sarajeva, gosti festivala, u svečanim toaletama/odjeći su film odgledali na nogama ili s guzom na betonu/travi.

Gdje je ba zapelo? U čemu je štos? Zašto, ali zašto uvijek mora biti nešto da ne valja? Zašto se uvijek proda više ulaznica nego što ima sjedišta? Da li mi imamo nepismenog brojača sjedišta koji ne zna prebrojati koliko ih ima, ili imamo debila za štamparskom mašinom koji ne zna odštampati ulaznica koliko ima sjedišta? Ili je do onih što stoje na vratima pa puštaju svoju raju pod parolom "pusti ga, to je moj mali"? Ali nisu samo postojeća sjedišta/stolice u pitanju. U pitanju su i dodatne stolice koje se izvlače iza kulisa kada treba, stepenice, slobodni beton i trava...Svaki kvadrat je izgleda sračunat i toliko je pušteno ulaznica u prodaju.

I konačno, kako objasniti ljudima koji su došli iz dalekih zemalja da uživaju u filmovima da nažalost to nije moguće jer je onaj mali tamo za štamparskom mašinom okinuo kojih desetina karata više od mjesta koliko ih ima.

Sve je super, ali neke stvari jednostavno u nama ne možemo promijeniti. Jer to smo mi. To je Sarajevo. Koliko god se furali da smo neka veličina...

 

... by Tratinčica
http://tratincica.blogger.ba
14/08/2009 10:20