beats by dre cheap

G.O.

Ove godine smo se odlučili da G.O. provedemo na Bolu. Iz nekog razloga smo mislili da je Zlatni rat pješčana plaža i da će Cvjetak lakše da se navikne na more i plažu ako je ne budu žuljali kamenčići u moru. Nažalost, pokazalo se da je to samo ubleha i da Zlatni rat samo na slikama izgleda tako, dok je u stvarnosti to šljunčana plaža gdje ima od sitnog šljunka do krupnog kamenja. Ne znam da li je vrh pješčani, tamo nismo išli.

Uglavnom ovaj post započeh sa prvom zabludom pa da ga nastavim i sa drugom. Druga je bila da ćemo se moći okupati kada odemo na Zlatni rat međutim to je bila "misija nemoguće". Naime, Zlatni rat je prepakiran turistima iz Bola i svih mogućih ostalih mjesta na Braču + svih susjednih otoka i Makarske i Splita. To je jedan veliki mravinjak koji te samo tjera na srklet a nikako na uživanje i odmor. Bitka za mjesto u hladu, bitka za mjesto u kafani, red za WC i najvažnije, kada nađeš mjesto u hladu do mora imaš 100 koraka i nikako ne možeš ostaviti stvari bez nadzora što onemogućava porodični odlazak na kupanje. Na Zlatni rat smo otišli samo jednom, popili kafu i vratili se. Kupanje je bilo neizvodivo.

No, to ne umanjuje činjenicu da je Bol zaista lijepo mjesto za odmor. Pored Zlatnog rata, sam grad ima 3 šljunčane plaže na drugom kraju poznate kao plaže kod Samostana. To smo znali kada smo planirali odlazak tamo te smo i apartman rezervisali u tom djelu što se pokazalo ispravnim potezom. Nedostatak tih plaža su tuševi, i na dvije od tri plaže ležaljke (ko voli da iznajmi) ali sve ostalo je potpuno zadovoljavajuće, uključujući dovoljno hlada, nepostojanje gužve i mogućnost da se popije kafa. Na jednoj, na kojoj imaju ležaljke, ima i kafana/restoran, a između druge dvije kiosk sa neskafom, sladoledom, pićima i grickalicama. Taj dio Bola je i dosta mirniji a od centra je udaljen 500 m ugodne šetnje.

Ovogodišnji G.O se po svemu razlikovao od ostalih. Od svega je najmanje bilo prženja na plaži i srkleta da se mora biti na istoj cijeli dan. Najviše je bilo spavanja i kafenisanja, te šetnje. Sav odmor je bio podređen Cvjetku i njenim potrebama, a ono što je njoj bilo najdosadnije je sjedenje na plaži. Dođemo, ona malo baca kamenje, u početku je htjela i "buć, buć" a poslije joj je i to dosadilo, malo kantica, lopatica i to je to. Pravi spas u zadnji čas je bio moj novi mobitel koji ima opciju ubacivanja video zapisa te smo ga napunili crtićima koje je bi isto tako malo gledala na plaži. U to bi prošla dva sata, nekada tri i već bi bilo vrijeme za pokret. Tako da je plaža bila aktuelna od 3-6 ili 4-7 i to je to.

Pošto se na godišnjem odmoru rade stvari koje se inače ne rade Cvjetak je pio bezalkoholni koktel pakiran sirupima i voćnim sokovima,  jeo sladoled i kroasane sa čokoladom. Inače, te stvari ona nikada prije nije probala, pila niti jela. Ono što je najveće iznenađenje je da više nema alergiju na kvasac, gljivice i pljesni. Hljeb je mažnjavala gdje bi stigla a kroasani su nestajali u sekundi. Pila je i mlijeko i jela sir i opet ništa. Neka moja razmišljanja o ovome te ulogu homeopatije u cijeloj našoj priči o Atopijskom dermatitisu ću napisati u narednom postu.

Uglavnom, smještaj je bio za 10, wireless i klimu smo imali gratis, plaže su bile dobre a Bol kao Bol je vrlo ugodno mjesto za odmor. Preporučujem.

... by Tratinčica
http://tratincica.blogger.ba
11/08/2009 11:06