beats by dre cheap

On i pašteta

Ima 'vamo jedan, meni bio plaho drag kada sam bila mlada. Ma šta drag, ja sam bila ono što se kaže "do ušiju" za njim sa svojih 16-17. I to onako kako se samo može biti u tim godinama. Kad bi me neko sada pitao je li to bila zaljubljenost, u stvari nemam pojma. Al' znam da sam  se godinama nadala da će nazvati, hodala gradom ne bi li ga vidjela, išla po mjestima gdje je vjerovatnoća da ga vidim, dnevnike ispisala samo o njemu, ali na koncu ništa. Urijetko bi ga vidjela, i to uvijek u nekom prolazu ili iz daljine, sva komunikacija nam je bila zdravo za zdravo, a nazvao nije nikada.

Prođe otad 16-17 godina, naravno da me je proš'o taj film, da sam sada velika, da imam najdražeg mi muža u mene i još draže mi dijete u mene.

A taj tamo jedan, koji isto ima ženu i dijete, je nakon 16-17 godina počeo bukvalno svaki dan da se pojavljuje u mom životu makar jednom dnevno. Gdje god se obrenem, obrene se i on. I to sasvim slučajno. Odem u neku DVDteku u koju nikad zanikad ne idem ali muž posudio neki DVD na tuđe ime, on tamo. Odem na fitnes, on tamo. Odem u granap, on tamo. Odem u Pionirsku, on tamo. Upalim TV, on tamo.

Danas se više ni ne pozdravljamo, pravimo se da se ne znamo, okrećemo glavu u prolazu. A ja se pitam kakve su to igre sudbine - kad je čovjek žarko želio da ga vidi njega ni na mapi, a sad, kada najmanje želi, on i iz paštete iskače.

... by Tratinčica
http://tratincica.blogger.ba
16/07/2009 12:17