beats by dre cheap

BH Eurosong na Dan nezavisnosti

Političar iz RS: "1. mart mi znači kao i lanjski snijeg".

Nepoznati susjed za kafanskim stolom: "Ova zemlja neće naprijed. Nikada!"

E pa hoće. U inat!

******************

Pošto se nisam previše uzbudila oko činjenice da nas Regina predstavlja na Eurosongu ove godine jedva isčekah ovaj 1. mart da vidim na šta liči pjesme. Iskreno nikako se nisam mogla skoncentrisati na šou kao šou od Davorovih šiški. Bila sam sva napeta kontajući kako mu one šiške upadaju u oči i dekoncentrišu ga.  Friz nije loš ali šteta da se ne vide kad ima baš lijepe oči. Mora da je do frizera koji ih nije znao fiksirati kako treba :) A Davor ko Davor.  Ili ko vino.

I prvi dojmovi su mi ovakvi:

1. Odjela su me odmah asocirala na Plavi orkestar

2. Kad sam vidjela Bregovića, iako čini mi se on nije imao nikakve veze sa pjesmom, prvi taktovi su me odmah podsjetli na Bijelo dugme. A malo i na Lejlu.

3. Šinjeli, crvene zastave, maj, duh socijalizma koji izvire iz pjesme sve me toliko dekoncentrisalo da se poenta pjesme potpuno izgubila na prvo slušanje.

Kada su završili, prva pomisao mi je bila zašto nisu pjevali na ruskom. Taman bi se sve uklopilo, a Davoru dobro stoji kada pjeva na ruskom, kako nam je demonstrirao.

Onda sam zasjela na Youtube i slušam je, jer rekoše kako se ne može ugrabiti ta nit pjesme bez jedno dvadeset preslušavanja. I tek sada kada je slušam bez gledanja u zastave i šinjele pjesma me vraća u one '80 kada je Regina i počela svirati, kada su bili u usponu Plavci i ima onaj šmek prijeratnog Sarajeva i šmek mladosti koje ostasmo željni.

I mogu reći, ako treba birati između slovenačkog simfonijskog orkestra, Igora iz HR koji je za dlaku pobjegao dalmatinskoj klapi (o ovome treba poseban post napisati) i koji pjeva za tri oktave više nego što čovječije uho može podnijeti, Bon Jovi-ja iz Makedonije, košarkašice iz Crne Gore, opet imamo najbolju pjesmu u regionu! Još nismo čuli srbijanske predstavnike, ali smo garant bolji. A i ovi grci i turci su totalno out.

A da li je dovoljno imati najbolju pjesmu među ex-Yu zemljama za pobjedu na Eurosongu nemam pojma. Regina će sigurno opet osvojiti ex-Yu zemlje, postaće popularni i ako nastave furati ovaj šmek '80tih možda im album kupe i oni koji to nikada ne bi uradili. Ali kako čitamo na Sa-X Plavci se ponovno okupljaju, znači imaju žestoku konkurenciju.

No da se vratimo BH Eurosongu i ekipi. Mogu samo da poželim da zauvjek zadržimo ovaj sistem izbora predstavnika naše zemlje jer ovo što ljudi izabiru po regionu na osnovu kojekakvih Dora i Beovizija je sramotno. Sigurna sam da bi i mi slali kojekakve lole ala Nino Pršeš da nema čvrste ruke tima BH Eurosonga. Dakle, koliko god mi idu na živce Maja i Dejan (a sad i Aida, otkud ona!), ipak im svaka čast za sve što rade. A Naked.TV Rules!

Regini sretno! Šta više reći. Pjesma mi se ipak sviđa.

... by Tratinčica
http://tratincica.blogger.ba
01/03/2009 23:03