beats by dre cheap

Spomenik

Napokon je otkriven i spomenik ubijenoj djeci Sarajeva. Ne želim da postavim sliku ovdje koga interesuje može vidjeti na stranici Sarajevo-x http://www.sarajevo-x.com/clanak/090205035.

Prolazila sam neki dan pokraj spomenika i prvo što mi je palo na pamet je "Bože šta uradiše od predivne fontane".

Uz dužno poštovanje svim roditeljima ubijene djece Sarajeva, i uzimajući u obzir da ja stvarno mislim da su ta djeca i njihovi roditelji zaslužili da se na vidnom mjestu postavi neko obilježje koje će nas podsjećati, ONO u parku zaista nipočemu ne može da imponira niti roditeljima niti sarajlijama.

Ja se sjećam da je bila velika rasprava na TVSA kada je odabrano konačno rješenje i da su bile dvije struje roditelja koji su učestvovali u odabiru spomenika. Jedna grupa roditelja je bila ZA spomenik ovakav kakav jeste, a druga je bila protiv njegovog izgleda koji, tada su govorili, podjeća na muški polni organ. Ružne su riječi padale na TV-u , upućene od strane roditelja koji su ZA roditeljima koji su PROTIV.

I evo, danas imamo ONO u parku. I šta vi mislite, ko je bio u pravu? Možda obični građanin kakav sam ja ne shvata modernu umjetnost, možda bi Shoba imao bolji komentar na ovaj spomenik (ne stigoh da vidim na njegovom blogu je li se oglasio) i ubijedio nas da smo se ONIM približili Evropi i Svijetu po pitanju moderne umjetnosti. Možda, ali znam da će mi trebati vremena da se naviknem da ONO predstavlja majku i dijete koje ona želi da zaštiti.

Sad imamo ONO i to je to...Žali Bože predivne fontane i utrošenih miliona.

... by Tratinčica
http://tratincica.blogger.ba
10/02/2009 12:57