beats by dre cheap

E moj Namik

Nazovem ja u četvrtak da pitam ima li karata za petak a čovjek mi se smije i kaže naravno da ima. I meni ne bi jasno zašto sam ja sebi u glavi stvorila neku sliku da je to film svih filmova, ma šta film, filmčina. Biće da je zbog Amidže Idriza, šta li.

Srećemo dvoje prijatelja. Film spor, kažu, al' se dobro završi pa eto, vrijedi pogledati.

Kino poluprazno. Kako li su svi prije mene skontali da film nije čemu?

Krenuo film. Ako je Amidža Idriz bio nekome spor film, onda je ovaj film jedinica za sporost.

Kada je krenuo prvi dijalog između dva noćna čuvara (evo ne mogu uopće da se sjetim imena onom glavnom liku što mu žena Žeraldina), onaj kada mu on na početku uruči čaj od kunice, meni se učini kao da gledam skeč Monti Pajtona. Kao mrtva ozbiljna scena, oni govore usporeno, nije ništa ni smješno, ali meni isto Monti Pajton jedan na jedan.

I tako ide film, kolegica se meškolji na stolici, muž mi zijeva a ja računam i u sebi mislim: "Ako je prethodna predstava počela u 20 i ako smo mi prijatelje koji su izašli sa filma sreli u oko 21:30 znači da film traje brat bratu 1 sat i 20 min. Uh dobro je, ima još samo pola sata."

Završi se film a nepoznati gledalac uzdahnu "E moj Namik".

I šta da vam kažem. Muž od prijateljice reče "svidio mi se film, nije teretli".

Ako treba napraviti summary svih naših udruženih mišljenja: film nije teretli, ima pokoji i smislen dijalog, policajac koji inače nije profesionalni glumac odglumio najbolju ulogu (samo ne znam otkud odjednom homoseksualizam iz vedra neba u završnici tog dijaloga), milan i ovaj drugi plus onaj pjano na balkonu (isto mu se ne sjećam imena) isto Monti Pajton, dijalozi onako, možeš se i nasmijati tu i tamo. Spominje se rat i više nego što je bilo potrebe-dakle ništa od mog nadanja da će ovo biti normalni ljubavni film. A pošto ni Namik sam ne zna o čemu je film (http://www.sarajevo-x.com/clanak/090121084), nemojte ni od mene tražiti da vam to napišem.

Moguće je da film ima neku umjetničku vrijednost koju ja ne mogu da dokučim jer ovo pišem iz uloge običnog gledaoca kome je film bio dosadan i nezanimljiv. Ali sa Nafakom i tim užasom se ne može porediti. Pa eto. Vi pogledajte, ništa ne košta. Osim 5 KM.

... by Tratinčica
http://tratincica.blogger.ba
24/01/2009 10:27