beats by dre cheap

Grijalicu, grijalicu... kraljevstvo za grijalicu!

Joj frke sinoć majko draga.

Sinoću su i Tratinčica i njeno dvoje supatnika išli u takozvani Electrical Heater Quest ili ti potragu za električnim blagom i prošli kao mnoge Sarajlije - nismo uspjeli kupiti ni jednu. Ali moram da podijelim našu priču čisto da oni koji nisu imali privilegiju biti u toj potrazi sinoć osjete djelić atmosfere iz šoping centara.

U potragu smo krenuli oko 6 i prva destinacija je bila novi veliki Robot Komerc u Hrasnom. Ušli smo na parking, vidim ja opšti haos, raja parkirala sve oko Robot Komerca. Ode najdraži unutra eto ga za 5 minuta. Naravno grijalice sve pukle, ni jedne za lijeka. Ali vijest je da je krenuo šleper sa BIRA grijalicama (valjda iz Bihaća :) pa je na kasi ogromna gužva - RAJA KUPUJE UNAPRIJED. Još nema grijalice, al se kupuje, da ne bi ostali bez nje kad dođe. Pitam se ko je znao koliko će grijalica doći i kako su uspjeli prodati tačan broj a da niko ko je platio nije ostao bez nje.

Uglavnom, skontamo mi nema tu hajra hajmo dalje. Na pamet mi pade UNIPROMET, rek'o tamo se niko neće sjetiti ima garant. Ulazimo mi na parking pred Unipromet, ispred nas ulijeće neki Reno Clio klizeći da parkira prije nas. Pošto je nas dvoje, Najdraži iskače iz auta i brzim korakom ide prema vratima kad iz trećeg auta izlijeće frajer i trči da pretekne Najdražeg i stigne prvi. Šteta - Unipromet je bio zatvoren a frajer nas je sviju počastio sočnom psovkom što je to tako.

Sljedeća destinacija - Merkur Otoka. Ulazimo na parking, nije neka gužva, kontamo super - možda ovdje nađemo. Taman parkirali pred ulaz za bijelu tehniku, izlazi frajer sa uljanim radijatorom u rukama. Zadnjim koji je bio u radnji!

U međuvremenu dobivamo dobru ideju od prijatelja - EŠ Kompani na Malti. Ulijećemo u auto, trk pred EŠ kompani. Nema gužve, super kontamo. Ode Najdraži, ne vraća se, kontam evo ga! Uspjeli smo. Izlazi neki frajer nosi Kumtelovu grijalicu - u meni nada raste. Izlazi najdraži - nosi neku kesicu. Uspio je ugrabiti zadnje puhalo na struju. Grijalice se rasprodale, dva frajera se zamalo nisu potukla oko zadnjeg uljanog radijatora al su sreća skontali na vrijeme da mu je ulje iscurilo i da je pokvaren.

U međuvremenu stižu informacije da je Stup preplavljen bezuspješnim tragačima za grijalicama - tamo ih nije bilo.  Priojatelj javlja - ima u Robotu na Ciglanama al ima 100 ljudi u redu. Stigle su i u velikom Robotu u Hrasnom al tamo ima 100 onih koji su unaprijed kupili i još sto koji se nadaju da će nešto ostati.

Vraćamo se kući sa puhalom. U zadnji tren se dosjetismo da kod nane ima jedna a da je ona na toplanama. I tako se ugrijasmo sinoć. Malo puhalo, malo grijalica i nije bilo strašno. Al stvarno ne znam šta su radili oni koji nisu imali ništa. Ja se u kancelariji smrzavam i pored jedne velike grijalice.

Samo da ne potraje....

 

 

... by Tratinčica
http://tratincica.blogger.ba
07/01/2009 10:40