beats by dre cheap

Jel' to samo marketinški trik?

Ja se ne šminkam. Ali sam imala neku furku pa sam se od 17. godine počekla trackati kojekavim kremama po licu i stavljati nekakve maske za zatezanje kože, za osvježavanje tena i sl. Kroz moj kozmetički ormarić je prošlo mnoštvo firmi sa svojim dnevnim/noćnim kremama i maskama, od onih jefitnijih (dok se još studiralo) do onih skupljih (kad se počelo zarađivati). Ne znam jeste li čuli za kozmetiku Dr. Hauschka- prirodna njega kože sa organskim sastojcima, al to mi je bila posljednja od marki koju sam mislila kupiti da probam. Skupo do bola.

I onda se porodim i poslije poroda potpuno zaboravim na "njegovanje" sebe. Osim redovnog tuširanja, znalo mi se desiti da zaboravim oprati zube danima, a o kremama i trackanju lica nije bilo ni govora.

I tako prođe mjesec bez krema i maski, prođe i drugi, prođe i treći, i evo već 14 mjeseci se nareda a ja nisam kupila niti stavila ni jednu kremu ili masku. I mogu da konstatujem da mi koža lica nikada nije izgledala bolje (naravno to je moje subjektivno mišljenje). Perem je samo vodom i urijetko, sada kada je već došla zima i zrak je zagađen, sapunom za dubinsko čišćenje pora Vichy. Istina, zima je, pa mi se peruta malo na čelu te zato ponekad uzmem običnu Niveu i malo namažem.

Prije dvije tri godine mi je jedna kolegica na poslu rekla kako lice ne maže ničim osim obične plave Nivea-e i to urijetko. A ima lice kao da joj je 18. Meni bilo smješno. Ali sada mogu, skoro pa da tvrdim, da je sve to samo jeftin marketinški trik ako se ne šminkate te nemate problematičnu kožu i ne trebaju vam neke specijalne kreme kojima liječite problem problematične kože. Sigurno da u tim kremama ima nešto dobro za kožu, kolagen, vitamin ovaj i onaj, ali pravilnom ishranom i hidratacijom iznutra iskreno mislim da koži ništa drugo nije  potrebno. Sapuni je samo isušuju i onda je logično da treba krema da je navlaži.

Naravno, ukoliko se šminkate mislim da ovo gore navedeno ne važi za vas. Šminku treba skinuti i naravno koža se isušuje tim postupkom pa vjerujem da je krema zaista neophodna.

... by Tratinčica
http://tratincica.blogger.ba
14/12/2008 00:33