beats by dre cheap

Kurban bajram 2008.

Svaki praznik  je jedan trenutak u životu kada čovjek analizira sebe i svijet oko sebe u svijetlu tog praznika. Za Novu godinu razmišljamo o prošloj i postavljamo ciljeve za sljedeću, za Dan državnosti razmišljamo o jedinoj nam državi i situaciji u njoj i kako se to reflektira na nas, za vjerske praznike razmišljamo o Bogu i našem odnosu i poziciji u odnosu na njega i u odnosu na ono šta On od nas očekuje. Bez obzira da li smo vjernici ili nismo.

Ja večeras razmišljam o nečemu što me na određen način dotiče, a to je da ljudi često ne vide svrhu svog postojanja. Mislim da je najvažnije znati da smo svi mi na ovom prolaznom svijetu sa nekim razlogom i da nam je Allah udahnuo život i dao nam ga u amanet da sa njim učinimo najbolje što možemo. To znači da mi u stvari svojim rođenjem već imamo definisanu određenu misiju na ovom svijetu koja nekada možda nije tako očigledna. Jer nismo svi mi sportisti, doktori, naučnici, niti to možemo biti, i ne možemo svi imati misiju da razvijamo nauku, liječimo ljude ili postižemo visoke rezultate da bi nacija bila ponosna na nas.

Možda je naša misija da usrećimo nekoga, odgojimo nekoga, pružimo ruku prijateljstva nekome. Možda je naša misija da svoje roditelje činimo sretnim ili da usrećimo nekog u bliskoj ili daljoj budućnosti samo svojim postojanjem na ovom svijetu. Možda je naša misija jako jednostavna i zahtjeva samo da se smijemo po cijeli dan i uljepšavamo ljudima život. Možda je naša misija skrivena u nama i čeka pravi trenutak da izađe na površinu. Ali je sigurno potrebno jedno određeno vrijeme da se ona iskristališe i da nam postane jasno zbog čega smo mi tu. A da bi se to desilo možda je potrebno žrtvovati se ili odreći nekih nama vrijednih stvari, ne neminovno materijalnih, kako bi postigli da stvari oko nas dobiju neki smisao. Ali sigurno je da nam je život udahnut sa svrhom.

I zato treba biti zahvalan dragom Bogu što je odabrao baš nas i omogućio nam da sprovedemo svoju misiju u djelo. Ja jesam. Iako još uvijek nisam sigurna šta je tačno moja misija ali ih imam zacrtanih nekoliko. I zato žrtvujemo kurban, i zato se Njemu klanjam, i zato odlučno ostajem na pravom putu. Ma koliko prepreka bilo na njemu. A vjerujte, nije ih mali broj.

Dragi posjetitelji ovog bloga a koji slavite Bajram, Bajram barećula i da vam dragi Allah dž.š. upiše ovogodišnji kurban kao još jedan od zaloga za onaj svijet.

... by Tratinčica
http://tratincica.blogger.ba
07/12/2008 23:22