beats by dre cheap

Čemu je vrijeme tome je i vakat

Kada počneš pisati blog potpišeš neki virtualni ugovor sa samim sobom o pravima i obavezama tebe kao bloggera. Jedno od prava je da pišeš o svemu što želiš a jedna od obaveza je da ako ispoštuješ to pravo sebe stavljaš pred metu različitih ljudi, anonimnih i onih virtualno poznatih, i pomiriš se sa tim da će ti ljudi da komentarišu ovako ili onako ono što napišeš.

Tri godine pišem blog.  Svake godine imam jednog ili više dežurnih ili usputnih kritičara koji su uvijek tu negdje da kritikuju moje pisanje, moju ličnost, moje ponašanje, moju bogobojaznost, moju pismenost, moj moral.

Tri godine trpim to, nekada krenem u diskusiju sa ljudima pa se opeknem, nekada prešutim, nekada odgovorim diplomatski. Jer jednom sam potpisala ugovor i sada ga treba poštovati ili praviti aneks. A svaki put me negdje u dubini duše nešto zaboli što se moje riječi shvataju na pogrešan način, što se srozava moja ličnost, što se moj moral dovodi u pitanje, moje ponašanje proglašava neprihvatljivim i tako dalje i tako bliže.

I eto došao je i taj dan. Dosadilo mi je više da trpim i odlučila sam da pravim aneks ugovora. Još ne znam koju formu će da uzme taj aneks, da li gasim komentare neregistrovanim korisnicima, da li gasim komentare generalno ili ću skroz da raskinem ugovor ali znam da mi je stvarno dosta.

Vrijeme je da sebi nađete drugu metu za ispucavanje.

... by Tratinčica
http://tratincica.blogger.ba
15/11/2008 23:12