beats by dre cheap

Ocijeni studenta

Nemam obraza više stavljati bisere na blog jer na neki način ispade da ismijavam studente a u stvari se svaki put sve više iznenadim koliko nam je omladina nepismena, neelokventna i nemaju osnove pravilnog izražavanja.

Kada kažete studentu da odgovor napiše svojim riječima naprosto se iznenadite šta sve možete pročitati i na kom je to nivou. I pitate se da li je to student koji se pismeno obraća predavaču i da li se nalazite u akademskoj instituciji ili na pijaci.

I onda se pitam šta ta djeca uče u srednjoj školi, imaju li oni bosanski/srpski/hrvatski jezik, da li su ikada napisali pismeni sastav na bilo koju temu, pročitali bilo koju knjigu, pa makar i časopis i kako je moguće da sjede na fakultetu a pišu i izražavaju se kao da su na pijaci. 

Pa se pitam da li je moje da ih učim jeziku i osnovama izražavanja (a nije baš da se mogu pohvaliti da bi to mogla i uraditi) ili da jednostavno dam nula poena na odgovore koji su možda negdje u pozadini i tačni ali napisani na način koji ne znam kako da definišem. 

... by Tratinčica
http://tratincica.blogger.ba
13/11/2008 20:46