beats by dre cheap

Code name "Plava tuta" - 2. dio

Možda će nekoga interesirati šta je bilo sa mojim projektom "Plava tuta" pa reko možda ne bi bilo loše da napišem par riječi ako se eventualno nađe neka mama da bi probala sa navikavanjem na tutu od ranih mjeseci.

Dakle, mi smo sa čini mi se 10 mjeseci počeli da se navikavamo na tutu i to tako da je mama ujutru nakon buđenja, pred svako dnevno spavanje i nakon buđenja, te pred večernje spavanje stavljala Cvjetić na tutu. Nekada bi i preskočila, ali barem jednom ili dva puta dnevno  bi je stavila. Pri tome, konačni cilj nije bio skidanje pelene jer mislim da je za to još uvijek rano (to ćemo naredno ljeto) već čisto da dijete nauči za šta tuta služi i da se navikne da sjedi na njoj.

I evo, nakon dva mjeseca situacija je sljedeća: Cvjetak definitivno zna čemu služi tuta. Čim je stavim mogu da vidim da se naprežu odgovarajući mišići da bi piškila. Ako ima nešto da popiški to se desi u roku od 30 sekundi i onda se sama pođe ustati. Ako ima da kaki ostane malo duže, i čim i to završi ustane se sama. Jednom me je sama odvela do tute, podigla joj poklopac i tražila da je ustanem sa poda da bi pošla da zakorači. Ja sam to shvatila kao da hoće na tutu i skinula sam je da bi ona potom kakila. Vjerujem da se slično desilo još nekoliko puta jer je znala krenuti ka toaletu ali ja nisam imala živaca provjeravati da li je to to.

Kada bi je stavljala češće sigurna sam da bi pelena bila potpuno suha. Međutim za sada mi to nije prioritet i zadovoljna sam i ovim kako sada radimo.

Pa eto.

... by Tratinčica
http://tratincica.blogger.ba
11/10/2008 23:29