beats by dre cheap

Da se ne lažemo...

Kad je žena trudna, pucaju je hormoni. Kažu promjena raspoloženja dođe sad pa sad, zatekneš sebe da plačeš, da se smiješ, da se dereš i svašta nešto u isti čas. Kažu da si neuračunjljiva, možeš čak i čovjeka ubiti a da ti ne sude.
Ja sam se furala da mene trudnoća ništa nije promjenila. Da nisam imala promjene raspoloženja, da nisam bila neuračunjljiva i da sam bila ona ista ja.
Kada se žena porodi, pucaju je hormoni. Kažu da poslije poroda doživiš onaj baby blue, ili laganu postporođajnu depresiju. Kažu da tada plačeš i plačeš, sve te nervira, dereš se na sve i svakoga i sve to nekako u isti čas.
Ja sam se ufurala da nisam imala baby blue. Da nisam imala promjene raspoloženja, da nisam plakala i da sam bila ona ista ja.
Kada se žena odvoji od djeteta, taj čuveni odlazak na posao poslije godinu dana, počne lagano da se gubi, počne da paničari jer ne drži konce u rukama, ostavlja dijete kod kuće, misli da bi ona sve to nešto bolje od onoga ko čuva dijete i jednostavno padne u laganu depresiju jer bi stalno plakala što je ostavila dijete kod kuće.
Ja sam se ufurala da mi je odlazak na posao pao onako skroz cool, jednostavno, ništa lakše, kao da nikada nisam ni izašla iz te kancelarije. Ufurala sam se da držim sve konce u rukama, da sve ja to mogu, biti i ovo i ono, i ovako i onako.
Da se ne lažemo. U trudnoći sam imala promjene raspoloženja, ljudima sam znala odbrusiti i reći u lice što mislim kao nikada do tada, mužu sam svako malo plakala jer me sve oko mene nerviralo, nemalo puta sam se i derala.
Kada sam se porodila  plakala sam ko godina, svi su me nervirali jer su znali bolje od mene šta je najbolje za moje dijete, svako malo sam se derala u sebi a ponekad i na muža.
A odlazak na posao i rastanak od djeteta nije nimalo cool, nije nimalo lako, ne držim konce u rukama i ja ne mogu i ovo i ono i ovako i onako.
Jer sada definitivno znam da ne želim više da budem superžena.
Nadam se da je samo prolazna kriza u pitanju.

... by Tratinčica
http://tratincica.blogger.ba
10/10/2008 21:55