beats by dre cheap

Trebala sam biti Vedrana Seksan

Vedrana Seksan je promovirala svoju knjigu Seksan i grad koja predstavlja zbirku kolumni koje je napisala za časopis Gracija. Jest reklama je, i to besplatna, ali neophodna da bi post imao smisla.

Gledam Vedranu kako daje intervju tv emisiji Obavezan smjer na TVSA i priča o sebi, o kolumnama, o knjizi. Priča ona kako se uvijek iznenadi kad joj neko kaže da čita njenu kolumnu jer ona nema taj osjećaj da će neko čitati kada piše, i kaže kako joj muž nekad reče da ne moraju svi znati šta oni jedu, i kako su te kolumne intimni dio nje, i kako nekad ima temu koju mora da napiše a nekada ima deadline a ne zna šta bi pisala jer se ništa ne dešava i tako dalje i tako bliže. Gledam je ja i kontam: Ja sam trebala biti Vedrana Seksan i stajati tamo i pričati o svojoj knjizi koja predstavlja zbirku postova napisanih na ovom blogu.

Jest, I had a dream svojevremeno da ću napisati knjigu, zbirku svojih postova. I da ću napraviti promociju kao Pospanko i da ću davati intervju kao Vedrana Seksan. I gledajući Vedranu ko da sam nekako gledala sebe jer pričala je isto što bi i ja.

I onda kontam, ko će kupiti tu knjigu, to je tako nezanimljivo. Kao i što bi bila kolekcija mojih postova. I onda mi bi drago što je objavljivanje knjige bio samo san u trenutku iz prošlosti. A Vedrani želim da me demantira i ostvari dobar tiraž sa knjigom za koju stavrno ne znam ko će kupiti osim rodbine i prijatelja.

... by Tratinčica
http://tratincica.blogger.ba
24/09/2008 20:26