beats by dre cheap

I had a dream....

U mom snu, košarkaska reprezentacija BiH se plasirala na Evropsko prvenstvo u košarci.
I bojim se da će to i biti samo san. Moj i ostalih ljubitelja košarke koji ne mogu da vjeruju šta se dešava sa reprezentacijom.
Pitam ja buraza koga je kriviti za brilijantne igre naših momaka a on mi kaže: "Onoga koga najmanje voliš." I tako ti ja udarim po Mensi. Jer trener je trener. A igrači su igrači. Ako igrač može u matičnom klubu razvaljivati uzduž i poprijeko, i onda dođe u reprezentaciju i ne zna koša ubacit da ga staviš samog pred njega na zicer onda tu nešto nije u redu. Ne vjerujem da je puno do igrača (mada sam prošle godine pričala drugačije kada je Neno bio trener) jer on samo nije motiviran. Znači da je na treneru, na vođi da vodi i motivira...
Kada gledaš onaj  naš tim, ma totalno rasulo. Nabijaju nas ekipe tipa Velike Britanije a jedva uzimamo Čehe.
Ćiro Blažević je najbolje pokazao šta znači dobar trener. Zezator, šarmer, bez dlake na jeziku, ali kad stisne ne pušta. Isti su momci igrali i kada je bio stari trener, ali Ćiro je donio rezultat. Ne mislim da ćemo sada napraviti čuda, ali pomaci su evidentni.
A košarkaški savez polako ide stazama nogometnog. Menso na kormilu reprke, Alen Abaz na kormilu KK Bosna i gdje će nam biti kraj. Svaka čast Alenu ali, brate, glavne reference su mu što je bio pomoćni trener Sabitu Hadžiću, Mensuru Bajramoviću, Nenadu Markoviću i Jurij Zdovcu. Da nisam ispustila neku veću referencu? Čini mi se da ćemo ove sezone zaplakati za Zdovcem.
Malo mi je ovaj post zbrda zdola, ali poenta je tu. Bez dobrog trenera nema selameta.
A sad odoh na fjesbuk.

... by Tratinčica
http://tratincica.blogger.ba
18/09/2008 10:19