beats by dre cheap

Općinski izbori 2008

Ne znam da li ovim postom otvaram seriju na temu općinskih izbora ali neka ovo bude moj prvi komentar na zahuktalu kampanju.
Ponekad okrenem ove programe gdje se predstavljaju kandidati i to ne samo za Sarajevo nego i za druge općine u BiH. Ja ne znam kakav na vas utisak ostavlja njihova priča ali se znam uhvatiti kako slušam otvorenih usta i ne mogu da dođem sebi od gluposti šta pričaju ti ljudi. Zaključila sam da otpilike svi imaju nekih 10 ključnih fraza: poštenje, mladi ljudi, zajedno sa vama, radna mjesta, ekologija, zdravstvena zaštita, socijalni programi i još poneka i onda to samo kombiniraju na razne načine. Ali haman sve i jedan kandidat imaju istu priču koja je ispričana već godinama unazad i ne znam kako je moguće da nisu smislili ama baš ništa novo da privuku pažnju birača. A oni u RS su još duplo gori od ovih u FBiH. Oni kao da još žive u vrijeme socijalizma. Svaki drugi obećava da će od ovih malih mjesta napraviti centar poljoprvirede, ekonomski centar regiona i tome slično.
Općinski izbori su hvala Bogu jedni od onih gdje se može vidjeti ko je šta uradio konkretno na terenu i na osnovu toga dati glas. Meni lično nije uopšte bitno koja je stranka u pitanju, već gledam kakav je čovjek, kakve ima kvalifikacije, šta je uradio ako je već bio u općinskoj vlasti prije isl.
Al' sam se pošteno ismijala onom Dini Konakoviću koji se potpisuje kao "naš načelnik" koji reče u intervju za Sarajevo-X kako mu je projekat da u cijeloj općini Centar uvede wireless internet. Ako sam ja dobro shvatila šta čovjek hoće da kaže mislim da će ga kablovski operateri i ISP-ovi u gradu dočekat iza ćoška i dobro nalemati za otimanje mušterija. Al' ako ništa barem je smislio nešto novo da privuče pažnju birača. Ah da, i ono da će da zatvori saobraćaj u centru i nekakvi kružni tokovi. Hahaha, ne mogu dalje od smijeha.
Ipak moram da priznam da su se SDA i SDP dobro nafurali, i mislim da će realno oni i podijeliti načelničke pozicije u Sarajevu. Ovi ostali bolje da se ne trude jer mislim da nemaju nikakve šanse osim što će za njih glasati komšije i prijatelji.
A ja prognoziram da će karizmatični Dino Konaković, sportista, glumac, maneken i najpoželjniji neženja da postane načelnik Općine Centar. Živi bili pa vidjeli.
 

... by Tratinčica
http://tratincica.blogger.ba
13/09/2008 19:57