beats by dre cheap

Još samo 20 i nešto dana....

i vrijeme je da se vratim na posao. Hvata me panika jer u glavi imam toliko projekata koje bi ubacila u kategoriju "kreativna domaćica" što se nikako ne poklapa sa potencijalnim projektima "kretivne poslovne žene".
U stvari emocije su vrlo pomiješane i nikako u glavi nisam načisto da li sam sretna ili tužna jer se bliži taj dan. Imala sam neke periode kada sam bila 100% odlučna da se neću vratiti na posao, onda opet periode kada sam mislila da ću šiznuti i da je za mentalno zdravlje žene koja je navikla da radi neophodno da se što prije vrati makar pola radnog vremena. I tako su me pucala ta stanja On i Off i sada sam ono skoz indiferentna.
Imam utisak da se neću moći mentalno uključiti u izvršavanje poslova, ali onda se sjetim svega onoga što sam uradila "za posao" dok sam bila na porodiljskom i da sam se itekako mogla mentalno uključiti, pa se tješim da je to samo utisak. Kolegice koje su se vratile prije par dana na posao kažu da je "sve onako kako su i ostavile" i "kao da nisu ni otišle". Znači tranzicijski period je trajao ukupno 10 minuta dok su se ispozdravljale sa svima, a onda su uletile u mašinu i to je to.
Mene u stvari jedino brine što imam još 5 nepročitanih knjiga koje žarko želim da pročitam, jedan "ni do pola urađen" doktorat, najmanje 3 projekta "kreativne domaćice" koja želim da uradim, to što me odmah čeka pisanje velikog izvještaja kad se vratim i predavanja na fakultetu koja od ove godine idu po novoj šemi pa mi malo vrijede stara predavanja  i ko zna šta još što ću otkriti kada se zaista pojavim na radnom mjestu.
A ja samo želim da budem mama. Ali kad bi ikako mogla da budem mama sa punom platom. A pošto ne može i jare i pare onda ćemo morati smisliti neki pakleni plan. A do tada možda barem pročitam jednu knjigu i odradim jedan projekat "kreativne domaćice".  O doktoratu neću ni da mislim. Kad se vratim na posao pa onda...
p.s. Molim svoje radne kolege da u našoj zajedničkoj radnoj sredini ne šire informacije koje pročitaše ovdje jerbo znam ko su pa da ne bi bilo poslije belaja

... by Tratinčica
http://tratincica.blogger.ba
05/09/2008 21:26