beats by dre cheap

U susret Ramazanu - iz drugog ugla

Još samo 3 dana i stiže Ramazan. Prošle godine u vrijeme Ramazana rodio se mali Cvjetić. Sada je to velika cura koja puže i brblja, ima karakter, zna šta hoće i koja je već sada poprilično samostalna i uopće nije vezana za mamu pupčanom vrpcom (šmrc). Voli druge ljude, da se nosati i gnjaviti, hoće ostati kod nekoga bez mame, a kada mama dođe poslije dužeg odsustva samo je pogleda i krene svojim poslom (šmrc, šmrc).
Cvjetić sada zna i šta je klanjanje, najzanimljivija igra koju do sada poznaje. Mislim da za mamu nema ljepšeg osjećaja nego kada krene da klanja a jedan mali stvor se strašno obraduje jer se stavlja marama i počinje igra. Izviruje da vidi jesi li prostrla serdžadu i onda dopuže na sred nje, sjedne, raširi noge a ti nemaš gdje spustiti čelo. Pa ti onda sjedeš na sedždu a ono se pomakne do krila i stavi ruku na tvoju i sve te nešto pipka. Ti se onda ustaneš a ono se zavuče pod suknju jer interesantno je sve što visi i što se njiše. Pa se onda odmakne od tebe, sjede na pod do tebe i počne da plješće. A ti klanjaš, osmjeh ti na licu, potpuno dekoncentrisan samo zahvaljuješ dragom Bogu što je imaš.
Ovog Ramazana ćemo proslaviti prvi rođendan ako Bog da. I molićemo da nam dragi Bog, osim zdravlja, da makar još jedno malo mače da se zavuče mami pod suknju kad klanja.

Image Hosted by ImageShack.us
Kako sam ja nekada bila mala....

... by Tratinčica
http://tratincica.blogger.ba
28/08/2008 21:05