beats by dre cheap

Veliki park

Vrlo često prođem kroz taj Veliki park. Za one koji ne znaju koji je Veliki park, to je onaj preko puta nekadašnje robne kuće Sarajke a sada BBI centra. I uvijek mi je smetalo što se JKP Park o njemu ne brine onako kako bi trrebalo. Osim zasađivanja cvijeća oko fontane i košenja trave ja ne vidim da se nešto posebno radi u njemu. Možda rade i nešto oko održavanja drveća, to ne vidim pa ne znam.

To je jedini veliki park u centru grada. U njemu se igraju djeca, odmaraju prolaznici, poneko zalegne i na travu, izvode psi. Nerijetko vidim i putnike namjernike, strance, kako leže na travi sa svojim ruksacima. To je park koji se zaista koristi od strane građana ovog grada za razliku od velikog broja manjih parkova koji su tu samo reda radi.

I stvarno mi nije jasno zašto se o njemu ovaj grad ne brine onako kako bi trebalo. Zašto već godinama u parku nema više od 10 funkcionalnih klupa? Zašto su puteljci unutar parka iz osmanskog perioda i naprosto je nemoguće izbjeći rupe? Zašto su stepenice razvaljene do te mjere da moraš paziti da ne slomiš nogu dok silaziš? Zašto je smeće na sve strane, a da o komadima stakla od slupanih flaša da ne govorimo (mada to više govori o našoj kulturi ali ipak, iako smo mi stoka RAD bi trebao da to očisti svako jutro)?

Znam da ovaj blog nije nikakva fela i ne može uticati na to da se nešto uradi po pitanju uređivanja Velikog parka. Ali je stvarno žalosno da imamo takav park u kome se i turisti odmaraju (što je manje bitno al eto nama je to kao važno da su turisti kao zadovoljni) a da je on totalno nefunkcionalan. Ja ovo moradoh napisati a ako ko pročita i reaguje dobro i jest...

... by Tratinčica
http://tratincica.blogger.ba
06/08/2008 17:31