beats by dre cheap

Prijatelji i beba

Kako ja napisah jučer da sam mislila da vas svi napuste kada dobijete dijete, Guestica mi kontrira sljedećim  stavom:

"Mislim da je upravo obrnuto, ljudi u braku kada dobiju dijete, okrenu ledja prijateljima koji nemaju djece, ili su single. Klasicni primjer diskriminacije."

Ja mogu napisati samo iz svog iskustva, jel te. Ne mogu reći da smo imali puno parova prijatelja, samo tri para sa kojima smo se družili različitim intenzitetom. Svako od nas je naravno imao svoje prijatelje, ja ženske, Najdraži muške, ali smo večernje izlaske, restoran, kino i sl. uglavnom furali sa ova tri para. Par 1, sa kojim smo se baš intenzivno družili, par 2 sa kojim smo se družili uglavnom po večerama, i par 3 sa kojim smo se najrijeđe družili i to uglavnom po kafanama.

Kada sam ostala trudna, prvo je par 1 prestao da zove da izađemo. Izgovori su bili tipa da ja ne smijem u zagušljive prostore. Al ipak smo se družili povremeno ali ne tako intenzivno kao prije. Druga dva para su nastavila da zovu i mi njih istim intenzitetom.

Kada sam se porodila, jedva sam čekala da počnem izlaziti. Nije mi ni napamet bilo da okrenem leđa prijateljima, naprotiv, isti su mi trebali radi mog mentalnog zdravlja.

Ovi prvi su potpuno prestali da zovu i pronašli su novi par sa kojim se druže. Ne bi mi to bilo toliko teško da se nismo ono fakat družili, išli na izlete, na more, po gradu ma sve smo maltene radili zajedno. Ali su tu isplivali ovaj drugi i ovaj treći par, od kojih me je par 2 i najviše iznenadio sa svojom spremnošću da podnosi sva ograničenja koja donosi imanje djeteta i strpljivošću da se uklope u svaki mogući scenario koji se može desiti, od potencijalne vriske u javnom prostoru do dojenja i sl. Pretpostavljate da je to ovaj par iz posta ispod koji je izjavio da je to "naša beba".

Uglavnom da li će prijatelji ostati prijatelji vjerovatno zavisi od niza okolnosti od toga kakvi su oni koji dobiju dijete do toga kakvi su ovi koji trebaju da se uklope u niz ograničenja koje donosi činjenica da im prijatelji imaju dijete. Zato ne mislim da se radi o bilo kakvoj diskriminaciji već jednostavno kakav je ko. 

... by Tratinčica
http://tratincica.blogger.ba
29/07/2008 14:27