beats by dre cheap

Drugi put sa bebom na more

Protekle dvije sedmice smo bili na moru, ovaj put u punom sastavu - beba i dva roditelja. Kako ja volim da preporučim neće vas zaobići ni ove godine. Bili smo u gradu Korčuli, prvi put išli na neviđeno na preporuku prijatelja (i sa njima zajedno) kod lika koji se zove Jimmy i koji ima kuću odmah kraj hotela Marko Polo uz glavnu šetnicu, ako to nekome nešto znači. Hajd što mu je kuća na dobroj lokaciji, za sve one što vole da ljetuju u gradu i da se vozaju do plaže (mada ima i gradska te hotelske plaže ispod kuće samo je prljaaaavooo), ali što nas je Jimmy zagotivio to se neda opisati. Dva puta su nam spremali večeru, prali veš, šta god zaustiš lete da donesu, uglavnom prava domaća atmosfera. A Jimmy je služio vojsku u Sarajevu, pa je to dodatni bonus za sarajlije :). Nemaju web stranicu pa ne mogu ostaviti, ali ako nekoga interesuje telefon i ostale detalje dajem na PP. 2 pješčane plaže se nalaze par km dalje u Lumbardi i ulaz na parking košta 15 kuna. Može se i busom doći sa autobuske u Korčuli. Bus vozi do pred same plaže, treba pješačiti 200-300 m.

More ko more, šta da se priča. Ustvari neću pričati ništa o moru jer je to dosadno. Ali Cvjetak.... Cvjetak je doživo "dubinsku relaksaciju", kako naš prijatelj reče, i naprosto je NARASLA. Za samo 15 dana počela se oslanjati na noge, brblja, smije se grohotom, sve redom ljubi, pjeva, voli vodu i kupanje, uživa u pjesku, šarmira sve redom a posebno djecu, narasla joj je kosa...ma jednostavno je postala prava velika beba. Mama je također doživjela "dubinsku relaksaciju" zahvaljujući babi koji je bio 24 sata na raspolaganju za sve oko bebe pa je mama mogla i da se kupa i sunča i pije kafu i ćeifi po izboru. Beba je išla na spavanje u 8, nekad 9, i sve poslije toga je bila pjesma. Pozicioniram je u kolica i druženje sa prijateljima može da počne.

A Cvjetak je ko veliki sjedio i po restoranima, jeo ribu, blitvu i krompir posebno spremljenu za nju, ponekad i koju koricu hljeba umočenu u maslinovo ulje. Gušio se u nektarinama, kajsijama, grožđu i breskvama koje bi onako zgrabila cijele i zagnjurila glavu te ne bi progovarala dok ih sve ne pojede.

A more i kupanje..lupkanje nogama po vodi, cika i pjesma kad joj voda prsne po licu, uživanje dok je provlačim kroz vodu. Ma ludilo.

I nije istina da svi prijatelji okrenu leđa kada dobijete dijete (mada sam bila ubjeđena da je tako). Moram napisati i Odu prijateljima koji su u jednom trenutku izjavili da je to "naša beba" misleći na nas i njih zajedno, i tako me oduševili.

Eto, sad smo tu, opet kući, opet stari ritam. Tražim načina da je opet uvedem u kakav takav raspored jer je na moru zaista sve bilo onako po ćeifu. To je dobro, ali kad kratko traje. Ipak su raspored i rutina majka svega.

... by Tratinčica
http://tratincica.blogger.ba
28/07/2008 12:48