beats by dre cheap

Što se iznervirah occam

Dobila sam mail:

Subject: glasajte ZA SEDAM SARAJEVSKIH ČUDA

Kanton Sarajevo je poveo akciju glasanja za '7 čuda' kulturno-materijalnog naslijeđa u Kantonu Sarajevo . Cetnici su u zelji da dokazu da je Sarajevo 'Srpski grad ' pokrenuli akciju na internetu da glasaju za Pravoslavnu crkvu i tako dokazu da je kulturni predstavnik Sarajeva ustvari srpska 'kultura'. Tako je sada crkva na prvom mjestu sa 9399 (46.13%)glasova a na drugom mjestu Ali-Pasina dzamija sa 9266 (45.48%)glasa. Problem je da Bosnjaci malo glasaju a da su istovremeno glasovi podjeljeni na vise objekata ( ima 25 prijedloga) a cetnici SVI glasaju za samo jedan. Ne kosta nista sem malo vremena da glasate i dadnete svoje misljenje o tome koji objekat treba da predstavlja Sarajevo a time i citavu BiH. Moj je prijedlog da se, iako vam se sviđa neki drugi objekat , glasovi koncetrisu pa ako budete glasali da to bude za Ali-pasinu dzamiju.

Evo vam link i glasajte za Ali pašinu jer ona trenutno vodi a da je i stignemo glasovima ne dajmo  da pobjedi crkva.


http://www.ks.gov.ba/cuda/poll.html

Što se iznervirah occam!

Ako se glasa za 7 sarajevskih čuda, zar je zaista tako važno koji objekat će biti prvi? Pa šta ako crkva bude prva? Možda ona jeste stvarno najljepša, najčudnija, najsvjetskija od svih džamija u Sarajevu? Bila sam u njoj. Baš mi je super. Super mi je i Ali Pašina džamija. Super mi je i Begova džamija. Extra mi je i sinagoga. Kao i Katedrala. Mislim fakat...

Jesu li ljudi koji žive u ovoj zemlji stvarno normalni? Stvarno nemaju pametnija posla pa se i na ovako naizgled bezveznim stvarima uvijek nađe mjesta za raspirivanje mržnje i međunacionalna prepucavanja.

E sad odoh na web da glasam za crkvu. Hoću occam!

... by Tratinčica
http://tratincica.blogger.ba
01/07/2008 15:50