beats by dre cheap

Poguzija

Od kako je Tratinčica jr. počela jesti čvrstu hranu, mama Tratinčica se nikada nije hranila zdravije. Samim tim se nameće zaključak da mama Tratinčica smaže sve što ostane iza Tratinčice jr. i još si napravi malo više. Tu uleti i koji ostatak svježih voćki koje su prije mogle trunuti pred maminim očima a sada svako malo moramo na pijacu.

Da li vam je ikada iko rekao kako je bebeča hrana JAKO ukusna?! Mislim ovi bebeči miksevi koje inače ne pravimo, kao npr. riža i banana. Evo da vam ja kažem: Bebeča hrana je jako ukusna! Za prste polizati. Ma može se jesti i bez soli, čisto da znate da odrasli nekada hranu sole previše i to totalno bespotrebno.

Moji favoriti su:

1. rižine pahuljice skuhane u rižinom mlijeku zajedno sa kruškama i/ili jabukama i trnukom cimeta. Mama malo u to sebi doda i grožđica da zasladi.

2. brokule i mrkva sa rižom/prosom/krompirom kuhano u mesnoj vodi sa česnom bijelog luka, da zamiriše.

Naravno, može se jesti i sve ostalo što se skuha za bebu, ali ove dvije stvari su mi trenutno hit.  A bebač sada, poslije početnih "nesporazuma" oko riže jede sve što mu se stavi u kašiku. Do sada smo jeli rižu, proso, krompir, mrkvu, tikvice, brokule, krušku, jabuku, banane i šljivu. Stavljali malo cimeta i koristi mesnu vodu i bijeli luk.  A jeo se i jogurt u koje mama samelje nešto od ovog voća koje smo probali.

Pošto će se možda naći neko u komentarima da pita otkud jogurt, cimet i bijeli luk, pa čak i banana tako rano da odmah odgovorim: svaka mama zna najbolje za svoje dijete a naravno zasnovano na istraživanju različitih izvora informacija.

I samo da zaključim: kako je krenulo udebljaću se!

... by Tratinčica
http://tratincica.blogger.ba
23/04/2008 13:48