beats by dre cheap

Mama Tratinčica savjetuje (12) - Čišćenje nosa

Od kako se rodila, moj cvijetić ima problema sa nosem i očima. Stalni sekret u nosu, začepljen suzni kanal, krmelje, očne infekcije...sve međusobno povezano. A evo i drugi put bolujemo gripu

Osnovni preduvjet da se stvari ne zakomplikuju je držati nosnu šupljjinu što je moguće čišćom što podrazumijeva stalno ukapavanje kapi za nos i vađenje slina pumpicom.

Možete misliti kako moj cvijetak mrzi pumpicu za nos. Imali smo onu Chicco-vu pumpicu zbog mekanog nastavka koji se gurne u nos da je ne boli. Međutim sve što gurneš u nos, bilo tvrdo ili mekano, prouzrokuje vrisku. Adžiz mahala. Logika je da stisneš tijelo pumpice (ovo bijelo), začepiš jednu nosnicu, u drugu uguraš ovaj nastavak na vrhu, pustiš tijelo i da se sline isisaju. Na našem tržištu se mogu naći samo varijacije ove pumpice.

Image Hosted by ImageShack.us

Rješenje smo pronašli sasvim slučajno u jednom stranjskom katalogu. Radi se o ovom nosnom aspiratoru koji se sastoji od plastičnog (plavog) umetka koji se prisloni na nosnicu (dakle ne gura se ništa unutra), cijevi kroz koju se uvlači zrak i crvenog nastavka koji ide u mamina usta. Logikom stvari, mama usisava sline iz djetetovog nosa, kao na slici. Moj cvijetak se nekada zna i grohotom smijati dok joj vadim sline s ovom spravicom.

Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us

 

Ako ikako imate mogućnost ovo nabaviti iz vana, jer kod nas nema kupiti, ova spravica je pravi Life Saver. Toplo preporučujem.

************

PODSJETNIK

Večeras  u 20:50  Zabranjeni forum - TV PINK - Ko je dobitnik a ko gubutnik sarajevskih protesta?

... by Tratinčica
http://tratincica.blogger.ba
03/04/2008 16:22