beats by dre cheap

Pismo poslaniku

Bosna i Hercegovina 
Federacija Bosne i Hercegovine 
Kanton Sarajevo 
Skupština Kantona 

Poštovani/a,

Obraćamo ti se kao našem izabranom predstavniku u Skupštini Kantona Sarajevo sa zahtjevom da se na prvoj narednoj sjednici Skupštine izboriš da se u  dnevni red uvrsti izglasavanje nepovjerenja Kantonalnoj Vladi na čelu sa Premijerom Samirom Silajdžićem.

Politika u Bosni i Hercegovini je već duže vrijeme oličenje bahatosti i nemorala, glavnog izvora građanskih frustracija i nezadovoljstva kojih smo ovih dana svjedoci na sarajevskim ulicama. Nezadovoljnih je sve više i čini se da nemaju namjeru odustati od svojih zahtjeva. Nemoralno i neodgovorno je pred tim zatvarati oči.

Poštovani/a , obzirom da je gospodin Silajdžić propustio priliku da bude prvi koji će časno i moralno odstupili sa svoje funkcije i time, svim svojim kolegama i nasljednicima, dati primjer odgovornog i savjesnog postupanja, došlo je vrijeme da poštovanje Vašim biračima iskažete tako što ćete u vrhovnom zakonodavnom tijelu Kantona Sarajevo inicirati njegovu smjenu.

Brojni su razlozi koji smjenu kantonalne vlade čine nužnom i hitnom i vjerujemo da nema potrebe da ih pojedinačno obrazlažemo. Ukoliko procjeniš da ta potreba ipak postoji, uz naša imena i potpise su priložene i e-mail adrese. Otvoreni smo I raspoloženi za svaku saradnju i pomoć koja ti je potrebna.

Ne želeći da ovo pismo prođe nezapaženo, dostavljamo ga svakom kantonalnom poslaniku ponaosob, u nadi da ćete pokretanjem ovog pitanja u redovnoj skupštinskoj proceduri omogućiti uspostavu novih tokova bh politike. Došao je čas da zajedničkim naporima ovu zemlju, a za početak ovaj kanton i grad, izvedemo na pravi put.

... by Tratinčica
http://tratincica.blogger.ba
28/02/2008 11:53