beats by dre cheap

Prigodan post iz Tratinčicine arhive

Druga stvar koja mi šeta po mislima ovih dana jeste političke prirode. Ipak je u moru ovih dešavanja potpuno neprirodno biti izolovan od svega, i koliko mogu, i razumijem, pokušavam upratiti šta se dešava.

Ne ovo nije priča o ustavnim promjenama. Ovo je priča o tome kako se ljudi mjenjaju kada saznaju da njihovi sagovornici ili prijatelji zastupaju drugačije političke stavove od njihovih.

Da li ste i kod sebe primjetili kako drugačijim očima gledate ljude koji ne misle politički isto kao vi? Ok, nekako je normalno da ne volite političara koji zastupa neke oprečne stavove, ali obične ljude.

Recimo sjedite sa prijateljem i saznate da on zastupa stavove stranke za BiH, a vi ste SDP-ovac. Da li će vam taj čovjek postati odjednom mrzak? I da li će te misliti da je on glup kad može vjerovati Harisu i da mu stav nevalja, i otići tako daleko da mislite da on ne može biti dobar čovjek. Ja mislim da da. Možda vam neće biti mrzak, možda ćete i dalje nastaviti biti prijatelji, ali u vrijeme predizborne kampanje će te ga definitivno gledati drugim očima.

Predrasude, predrasude.

Kad bi neko smislio neku tabletu protiv predrasuda.

http://tratincica.blogger.ba/arhiva/2006/04/07/206842

... by Tratinčica
http://tratincica.blogger.ba
27/02/2008 16:04