beats by dre cheap

Proljeće na moje rame sljeće...đurđevak zeleniiiii

Ili bolje rečeno, đurđevak bi se zelenio kad bi se vidio od smeća koje ga prekriva.

Nakon predivnog vikenda u kojem je gomila Sarajlija odlučila da ode na izlet na Barice, osvanuo je još ljepši ponedjeljak i Barice prekrivene smećem.

O Bože dragi, koji je ovaj narod stoka. Kao da živimo u srednjem vijeku. Kao da nikada nismo čuli za kantu za smeće, ili da smo nedaj Bože svoje smeće stavili u kesu i ponijeli do prvog kontejnera.

Nisam danas slikala Barice da postavim na blog jer me je bilo stid. Bilo me je stid da to stavim na blog pa da posjetioci iz svijeta gledaju tu sramotu i ruglo. Bilo me je stid za svaku onu bačenu bocu, kesu i svo ostalo raznoliko smeće. Koje je rasuto i pored toga što je samo pet koraka dalje kanta za smeće.

Ma ja nemam riječi da opišem kako je to predivno izletište izgleda danas! Nemam riječi, samo me srdžba obuzima. Koja smo mi stoka.

A kada bi se počele redati na spisku stvari koje ova Kantonalna/gradska vlada i njeni servisi treba da rade, a ne rade, tom spisku ne bi bilo kraja. Narod jeste stoka, ali JKP RAD bi trebao podignuti svoju guzicu i, znajući kakvo će izletište osvanuti danas, raditi svoj posao za koji ga plaćamo i POKUPITI SMEĆE!

P.S. Ljuta sam cijeli dan.

... by Tratinčica
http://tratincica.blogger.ba
25/02/2008 21:20