beats by dre cheap

Ma on ti je mahnit skroz!

Sa svih strana pljušte vijesti kako je od proglašenja vanrednog stanja u Sarajevu opala stopa kriminala. Naravno, brojke su varljive i lako je građanima plasirati informacije koje se ne mogu provjeriti.

Uglavnom, kažu zatišje. Bogami za Armina nije.

Danas je u našoj ulici opljačkana kuća u po bijela dana. Kuća do moje zgrade. Kada sam pošla u grad vidjela sam parkirano policijsko auto ispred zgrade. Kada sam se vratila auto je bilo i dalje tu sa dva policajca unutra.

Pretpostavila sam da je neki belaj pa sam prišla da priupitam kakav. Osnovni razlog je što mi je dva puta na vrata dolazio jedan maloljetnik, metar i žilet, kratki friz, malo nabildan. Prvi put se zvao Ahmed, stanovao je preko puta i majka mu je bila u bolnici pa su mu trebale marka, dvije.  Ja glupača otvorim vrata i još dam 10 KM. Drugi put je bio Armin, i preko interfona mi je poručio da mu je majka umrla i da pita imam li šta da jede. Taj drugi put sam bila malo pametnija.

Uglavnom, priđem ja policajcima da pitam kakav je belaj i oni mi rekoše da je opljačkana kuća pored. Pa reko da nije slučajno u pitanju jedan Ahmed ili Arminn i ispričam svoju priču.

"Ma ja" , kaže čika policajac, "jest to je taj, Armin, poznat je policiji, ima tu priču da mu je majka umrla. Pobjegao je iz doma i sad operira po gradu. A mi evo zakasnili, gužva u saobraćaju, pa nam je opet umakao. Nemoj ti otvarati ako ti opet dođe na vrata".

Ja onako gledajući u onu policijsku sirenu i pitajući se čemu ona služi ako ne da se zaustavi saobraćaj i stigne na intervenciju na vrijeme, pitam s nevjericom čika policajca koliko je opasan taj Armin. Neću ja njemu otvarati, al' svejedno, treba znati. A meni će čika policajac:

"Ma on ti je mahnit skroz!"

Zahvalim se i odem. Kupim novi broj BH Dana i pohranim onaj crveni karton i pišču u džep. Sutra pred Katedralu u 13:00.

... by Tratinčica
http://tratincica.blogger.ba
22/02/2008 19:57