beats by dre cheap

Pio pio

Ko je sinoć gledao utakmicu KK Bosna-Gran Canaria zna da smo oderali kanarince. Meni se posrećilo da odem na utakmicu (prvi put ove sezone!) i da sjedim ispod amigosa Gran Canarije. "Pio pio" (ako sam dobro napisala) je jedna od navijačkih pjesama koje su pjevali amigosi, uz pokret rukom koji se prikazuje kljun ptice i mogu da se pohvalim da sam provalila da oni tom gestikulacijom zapravo simuliraju zvuk kanarinca (što bi mi rastumačili kao "piju piju" za pile). A nije ni bilo teško provaliti

Uglavnom navijači su im skroz simpatični i baš sam se iznenadila kada sam ih vidjela u tako velikom broju. Bilo ih je sigurno jedno 150 i zauzeli su jedan dio zapada. Među pjesmama su se redale Makarena,  prerađena Guanta la Mera i Coca-Cola u navijačkom maniru kada su dozivali prodavačicu kole  te neke njihove meni nerazumljive. Ali "pio pio" je neprevaziđena. Došli su sa bubnjevima, svi jednoobrazno obučeni u plave majice sa žutim natpisom Amigo de Cran Canaria i naoružani kamerama i fotoaparatima. Pjesmama su digli sve oko sebe i na kraju dobili i veliki aplauz od Sarajlija. A meni je "pio pio" i danas u glavi. Njima je ovo vjerovatno bilo neko egzotično putovanje kao što će našim navijačima biti u Gran Canariju ako se ko odluči da otputuje sa Unis tursom i KK Bosnom.

Uglavnom, sinoć su navijači Gran Canarije održali lekciju našim navijačima, koji u stvari ni ne postoje. Po organizovanosti, navijanju,  uniformi i ljubavi prema klubu. Naše Horde Zla idu samo na važnije utakmice, nose šalove Sarajeva?!?!?! i BIH, pjevaju debilne pjesme tipa Bosnom behar probeharao i Da te nije Alija, ne znaju podići publiku, pola utakmice prešute i uzbude se samo u zadnje 2 minute .

Žalosno. Mislim da je Bosna zaslužila prave navijače (i čirlidersice koje su opet debilne kao i uvijek i ne znaju uvježbati 3 tačke da to izgleda uniformno) i da bi bilo krajnje vrijeme da se raja sa foruma KK Bosne organizuje i napravi navijačku skupinu kakva dolikuje tom klubu. Uz pomoć klupskih struktura naravno.

Sinoć sam se pitala gdje li je ona velika zastava kojom se prekrije zapadna tribina. Baš bi bilo kul da je sinoć bila spuštena niz tribine. Ali ko bi je spustio kad nemamo navijače....

Fotosi sa utakmice ovdje

... by Tratinčica
http://tratincica.blogger.ba
20/02/2008 10:08