beats by dre cheap

Ovdje STVARNO niko nije normalan

Vjest 1
Uhapšen Amar Zulić optužen za pokušaj ubistva Armina Alikadića, višestruki povratnik u krivična djela, na teret mu se stavlja posjedovanje droge, izazivanje opasnosti, teške krađe....

Vjest 2

Od cijelog spiska nekakvih aktivnosti samo jedna je "odmah": Skupština KS je naložila Vladi KS da odmah izradi i realizira projekte sigurnosti u vozilima javnog prijevoza na području KS, kao i u ostalim institucijama odnosno objektima za koje se na bazi stručne analize procijeni da trebaju biti dio ovakvih mjera (škole, stadioni itd.).

Pitanja

Šta višestruki povratnik u kriminal radi na slobodi čime mu se ostavljaju odrješene ruke za još kriminalnih radnji, uključujući pokušaj ubistva? Amar Zulić nije maloljetnik. U čemu je onda problem? Zakon? Puni zatvori? U čemu je onda problem zaboga?

Zar je u cijeloj ovoj situaciji najvažnije da se uvede video nadzor? Zar je to najvažnije kada višestruki prijestupnici hodaju ulicama, policija nema ovlasti, zakon ne valja ničemu, ustanove nedovoljne ili ih nema nikako? Zar je najvažniji videonadzor koji nam ionako ne treba kada policija i bez njega vrlo uspješno identifikuje i hapsi prekršioce koji ubijaju po tramvaju i dilaju drogu po školama? Ali ih i odmah pušta na slobodu....

Valjda kontaju danas Valentinovo pa će svi biti zabavljeni kupovinom ruža i neće misliti na nebulozne vijesti koje su otišle u javnost. I nije ih stid pustiti obavjest za javnost da je uhapšen višestruki prijestupnik....Umjesto da isti trune u zatvoru.

I kako čovjek ne bi uzeo kamen u ruke. Ja bih prva. I još bi Tratinčici jr. dala zvečku da je baci na Kanton.

.....

A vi garant mislili da ću ja danas o Valentinovu...

... by Tratinčica
http://tratincica.blogger.ba
14/02/2008 10:30