beats by dre cheap

Ovdje niko nije normalan

Nakon današnjih prosvjeda, ili ti protesta, ispred zgrade Kantona moje skromno mišljenje je da ovdje niko nije normalan i ne zna šta radi. Niti ovi što organizovaše, niti oni što dođoše, niti oni što zasjedaše.

Ako sam dobro upratila na Sa-X forumu DOSTA je u ideju organizacije protesta krenuo pozitivno, bez nasilja i primitivizma, ali dosta neorganizovano. Ozbiljni portesti se ne mogu organizovati na ho-ruk, a prema medijskim istupima kolege Mahmutčehajića (ako se tako zove onaj momak sa ožiljkom) vidjelo se da ni sam DOSTA nema pripremljenu platformu koju zastupa osim da kao papagaj ponavlja da se traži ostavka. Na samom forumu je ukazivano na to, davane su i razne dobre ideje oko samog protesta, nuđena pomoć u formiranju platforme, trebali su biti neki redari, ali na kraju od svega toga nije bilo ništa. DOSTA je od strane Samketa optužen da je iskoristio djecu, da treba da ih je stid i niz drugih srditih izjava koje su natjerale kolegu Mahmutčehajića da se zacrveni pred kamerama.  A nije da Samke barem malčice nije bio u pravu.

Ono što je trebalo da bude mirni protest u cilju usmjeravanja odgovornih da učine napore na sprječavanju maloljetničke delikvencije pretvoreno je u još jedna istup maloljetnika i demonstraciju još jednog oblika maloljetničke delikvencije. Kantonalna TV je to iskoristila na, za sebe, najbolji način i skup prezentirala u najcrnjem mogućem svjetlu da niko ko je to gledao ne poželi da više ikada dođe na neke demonstracije. Al ok, njihova zadaća i jeste da brane Samketa i raju.

Da su došli studenti i gađali kamenjem, jajima i flašama Kanton ja bi rekla da su demonstracije uspjele i da se ovaj grad napokon probudio. Jer mišljenja sam da se samo silom nešto i može učliniti. Nikakvi mirni i dostojanstveni protesti u ovoj zemlji ne pale niti su ikada donijeli išta pozitivno (sjetimo se samo Srebreničana, najveće tuge, Pojloprivrednika, i milion drugih sitnih protesta od štediša do raznih firmi u stečaju). Ovako smo bili svjedoci još jednog građanskog poraza i pobjede Samketove raje nad gomilom nezadovoljnih maloljetnika, jer samo tako mogu nazvati okupljene pred Kantonom, koji su vidjeli priliku da pobjegnu sa nastave radi nekog višeg cilja, a ni sami ne znaju kojeg. Grad se probudio nije. Niti će.

Ko je gledao barem malo zasjedanje Vlade Kantona jasno mu je da oni likovi nemaju pojma zašto sjede tamo i šta se od njih očekuje. Razglabanje nadugo i naširoko o uzrocima a nigdje rješenja nije ono za šta ih građani ovog Kantona plaćaju.

A Samke je na najbolji način demonstrirao kako se čuva stolica i svaljuje krivica na drugoga. Gledajući ga kako prijeti da on nikakve ostavke podnijeti neće, čovjeku naprosto dođe da se postidi što je uopšte i pomislio da će Samke pristati na takav bludni čin.

A i ko nam je kriv kada još uvijek gajimo lažne nade da će neko, nekada u ovoj državi podnijeti ostavku. Bojim se da taj film još zadugo gledati nećemo. 

... by Tratinčica
http://tratincica.blogger.ba
13/02/2008 21:38