beats by dre cheap

Divlji zapad

Image Hosted by ImageShack.us

U ratu sam se uvijek bojala da će poslije rata Sarajevo i BiH postati mjesta nesigurnog življenja.  U glavi sam najviše vrtila scenario postavljanja bombi i nemogućnost slobodnog kretanja zbog straha. I gle čuda. Nije se desilo u prvih 5, pa ni 10 godina, ali toliko je upravo trebalo da stasa jedna nova generacija nasilnika. And here we are. Nenavikli na nesigurnost , jer nesigurnost je bila nepoznat termin u vrijeme Jugoslavije, suočeni smo sa problemom koji je poprimio gigantski oblik jer smo ga ignorisali godinama. 

Nikakav dom za maloljetne prestupnike i zakon koji će omogućiti njihovo smještanje tamo neće promijeniti ovu situaciju. Jer korijeni problema su duboko u društvu koje je izrodilo ovakve monstrume, a Boga mi i ljude koji su mogli mirno posmatrati da monstrumi prebiju i ubiju dijete ped njihovim očima. Sada su se monstrumi i oslilili, bacaju bombe po autobuskiom stajalištima i pitam se šta je sljedeće. Ko sada smije stati na autobisko stajalište kada padne mrak? Ko će sutra smjeti prošetati ulicom kada padne mrak?

I što je najgore, to nije jedna generacija. To su generacije i generacije koje dolaze, a budući monstrumi imaju oblik fine i dobre djece ,odlikaša, koji se mješaju sa stvarno finom i dobrom djecom pa ih je teško prepoznati (http://mojetajne.blogger.ba/arhiva/2008/02/08/1370784).

Ovo što se desilo u protekla 3 dana graniči sa ludilom. Neću da analiziram, neću da se pitam ko je kriv i ko treba da odgovara, neću da prozivam i tražim ostavke, samo hoću da prestane.

********

Probudili se Dosta-ši. Zovu na protest 13.tog u 5 do 12.

http://www.sarajevo-x.com/clanak/080210042

... by Tratinčica
http://tratincica.blogger.ba
10/02/2008 21:46