beats by dre cheap

"Američki život" u Sarajevu

Šta da radi dokona majka koja izađe u grad nego da zagleda druge majke koje su također izašle u grad da izvedu svoju djecu.

Od danas oficijelno mogu da izjavim da je ovaj grad pun majki koje žive "američki život" (kako me neki dan okarakterizira neki od gostiju ovog bloga) i da je majka Tratinčica mrtvi prosjek u odnosu na ono što se može vidjeti po ulicama glavnog nam grada.

Danas je majka Tratinčica tako jadno izgledala u svojim Esprit farmerkama, Alpina ravnim polucokulama i dugoj crnoj jakni, neošišane grive i naravno bez šminke, sa natakarenom Tratinčicom jr. u posh kenguru marke Baby Bjorn naspram mama u posljednjim kolekcijama bjelosvjetskih marki, na štiklama do izavrat, minjacima, dekolteom, šminkom i frizurom, velikim crnim cvikerima i sa posh kolicima marke Maxi Cosi (za neupućene to su najskuplja kolica na tri točka sa vazdušnim gumama koja se mogu naći na tržištu pored Chicco koji je tu negdje sa cijenom, a izgledom podsjećaju na svemirski brod) na koja su natakarene autosjedalice, korpe za bebu ili sjedalo za malo veću djecu. Mame koje prkose gordo hodajući Ferhadijom i ostavljajući za sobom trag Chanel-a poručuju samo jedno - e i ja ima da živim taj Američki život.

Dakle sve ono što vam Tratičica piše, mame po Ferhadiji žive već odavno i to uvećano za 100 puta. Neka, meni drago. Neka se već jednom shvati da biti majka ne znači biti zatvoren u kući i ličiti na rasčerupanu kokoš.

Ja sutra odmah idem na remont.

... by Tratinčica
http://tratincica.blogger.ba
29/01/2008 16:47