beats by dre cheap

Promjene - again

Ljudi, ja sam skroz druga žena. Da mi je neko pričao da majčinstvo tako mijenja čovjeka ne bu mu vjerovala. A ne znam ni kako da objasnim ovo "druga žena". Možda sama činjenica da sve drugo izvan brige o djetetu pada u drugi plan dovoljno govori o tim promjenama. Ja koja sam stvarno workoholic pod punom moralnom i ličnom odgovornošću izjavljujem da mi posao i sve što je za njega vezano nije ni na kraj pameti.

Prije sam mislila da ću jedva čekati da završi porodiljsko i da ću letiti da se vratim na posao. A sada Boga molim da se neko ne sjeti da me zove da se vratim na posao. Jer prvo, predivno je ne raditi, a drugo, jedini period u životu žene koja radi, kada se u potpunosti može posvetiti djetetu, pa i sebi, upravo jeste tih godinu dana. I tako je nefer oduzimati to pravo koje ona želi iskoristiti jednom, dva ili tri puta u cijelom svom radnom vijeku. Kao da će firma propasti bez nje tih godinu dana.

Mislila sam i da će mi brzo dosaditi gugutanje po cijeli dan, ali dijete/djeca su tako puna svakodnevnih iznenađenja da bi čovjek mogao po cijeli dan sjediti i samo buljiti u njih i čuditi se tom božijem stvoru kako spoznaje svijet oko sebe. Da mogu nasnimiti kamerom svaki dan, svaki pokret, svaki osmjeh, pa i kad spava, bilo bi mi malo.

Ja sam definitivno druga žena. I sviđa mi se ova promjena.

... by Tratinčica
http://tratincica.blogger.ba
12/01/2008 23:50