beats by dre cheap

Kurban Bajram 2007

Gledam jutros vaz iz Careve džamije na Hayatu i kontam kako li je ovim hodžama, ili ko već to piše za njih, svake godine za isti događaj smisliti različit vaz. Istina, tema je na pretek, ali eto, ja pođoh da napišem ovaj post ali nikako ne znam kako da ga napišem a da ne liči na one iz prethodnih godina . Ustali, huzby otišao na Bajram namaz, vratio se, doručak, klanje kurbana, ručak sa familijom i onda "idi mi, dođi mi" plus 6000 baklava .

Ispade kao da trivijaliziram ovaj mubarek praznik, naravno da se šalim sa prethodno izrečenim, samo sam htjela da kažem kako nije lako uvijek napisati nešto novo.

No međutim , ove godine ima nešto novo, a to je mali cvjetić koji me je jutros zbog gasova probudio na vrijeme da se odgleda sabah namaz i cijela ceremonija povodom kurban Bajrama. I dok su džematlije tekbirale, ona se malo uzjogunila jer je bila budna već 1,5 sat  (a to je skoro pa maksimum koliko može biti budna u komadu a da ne kenjka da je pospana), a onda se naglo ušutila na Allahu ekber, da bi uz lagano ljuljanje već kod četvrtog kruga tekbira zaspala u mom naručju.

Duša slatka, ovo je njoj prvi Kurban bajram, a već drugi kurban. Klali smo jedan za nju kad se rodila.

Ima još jedna novina. Ove godine smo kurban klali van Sarajeva u Vakufu, naravno sa ciljem da se meso podijeli siromašnima u tom kraju. A kažu da ih nije mali broj.

Uglavnom, po rasporedu, sada čekamo babu da nam dođe sa svježim kiflama...

Dragi posjetioci mog bloga muslimanske vjeroispovjesti, Bajram barećula, a onim koji kolju kurban i da vam dragi Allah prihvati žrtvu i za to dobijete odgovarajuću nagradu.

Amin

***********

Nešto što stvarno vrijedi pročitati na današnji dan kao i uvijek na blob.blogger.ba

... by Tratinčica
http://tratincica.blogger.ba
20/12/2007 08:55