beats by dre cheap

Najgore je biti drugačiji...onda nikom ne valjaš

Ovo je post posvećen gđici Emini Ganić.

Jednom se kod Zore vodila rasprava o dotičnoj dami nakon njenog intervjua koji je dala u Graciji. Lafčina je isto znao napisati par riječi o njoj. Pa onda sam slušala neke priče po kružocima. I uglavnom su se sve priče vrtile oko toga da je dotična ufurana do bola a da je u stvari malo priglupa, uspješna i faca na SFF jer joj je babo to što jest, razmaženo dijete bogatih roditelja, i tako dalje i tako bliže. Uglavnom, nisam nikada čula ništa pozitivno o njoj.

Donedavno nisam znala ko je Emina Ganić. Nisam je gledala na TV (ništa neobično jer TV ne gledam), nisam čitala njene intervjue (ništa neobično jer mi se ne da zamarati našim tračerskim časopisima) nisam ni znala kako izgleda niti kako se oblači ili razmišlja. Čak sam učestvovala u ovoj raspravi kod Zore a da o Emini nisam ništa znala.

Prvi put sam je vidjela u nekom kuharskom šou na Hayatu neki dan i večeras u Piramidi. Prvi put čula kako i šta priča. I stvarno mi nije jasno zašto je ljudi ne vole.

Pretpostavljam da je kod nas najgore biti pametan i uspješan, biti svoj i o svome, biti ponosan na sebe i svoju porodicu i nedati na sebe i njih, biti obrazovan, biti načitan, biti svjetski čovjek...pa i u krajnju ruku biti ufuran. Što ne bi bila. Barem ima za šta biti ufurana. A ne ko neki.

Svaka čast Emini. Da je barem više Emina ovoj zemlji bi sigurno bilo bolje. A mi ko mi. Ne možemo svariti kada se neko digne iznad prosjeka ove naše učmale svakodnevnice.

... by Tratinčica
http://tratincica.blogger.ba
13/12/2007 21:31