beats by dre cheap

Jesi se navikla?

Hoću već danima da napišem par redova, ali ja ne znam jel' do mene ili je to normalno, ali ima dana kad ne stignem pidžamu da skinem sa sebe. Iskusne mame će vjerovatno reći da je to sasvim normalno :)

A opet i ne znam šta bi pisala. Nekako mi bezveze da tušim raju o bebi, ali šta da se radi, to mi je sada život. Beba 24/7.

Evo prošlo je 49 dana, čini mi se, i prvo pitanje koje raja postavljaju je: Jesi se navikla?

Navikla se jesam.

Navikla sam se da ne spavam, ponekad i 12 sati u komadu kada bebač ima grčeve. Navikla sam se da ne izlazim iz pidžame, i nekad ni zube ne operem. Navikla sam se da ne stignem da jedem prije 2 sata popodne. Navikla sam se da brinem o bebi, raspoznajem plač, odgovaram na njene potrebe. Navikla sam se da slušam bolni bebin plač kada ima grčeve. Navikla sam se da jednom rukom nosim bebu a drugom se oblačim, umivam, raspremam, jedem. Navikla sam se da sam po cijeli dan u kući. Navikla sam se da skoro svaku noć dočekujem goste. Navikla sam se da ne mislim o poslu. Navikla sam se da ne pišem blog, ne odgovaram na komentare i ne čitam tuđe blogove (mada moram da priznam da mi jako nedostajete, al' šta ću, moram se navići... bar još neko vrijeme).

Iako zvuči kao tužopoljka, ja nikada nisam bila sretnija. Sve stare navike mjenjam za jedan bebin osmjeh i jedno ono "aaaaa" kao odgovor na moje napore da komuniciram sa njom. Za trenutke kada obuhvati svojom malom rukom moj prst. Za onu pozu male mace kada se ugnjezdi na ramenu ili na prsima. Za ono protezanje kad se probudi. Za osjećaj sreće kada napravi nešto novo, što do tada nismo vidjeli.

Mi uživamo u njoj, nadam se i ona u nama. Svi su nam govorili, život će vam se promijeniti, ali u nekom negativnom smislu..Kao ono, zaboravi sve što si živjela prije, sada se sve vrti oko bebe. I to jeste tako, ali ne u negativnom već u pozitivnom smislu. I sa bebom čovjek ima vremena za druženje, za izlaske, za sebe. Pod uslovom da ima dobar nana i ostala rodbina-servis. A mi srećom imamo taj luksuz.

I tako prolaze dani...Fokus se sa posla pomjerio na život. I da parafraziram sopstveni komentar iz prethodnog posta: Ko ne proba, ne zna.

... by Tratinčica
http://tratincica.blogger.ba
15/11/2007 00:26