beats by dre cheap

Ja sam moro, moro

sinoć otići na koncert Lake u Coloseumu. Iako mislim da taj prostor apsolutno ne može odgovoriti potrebama jednog normalnog koncerta, osim možda ako nemaš rezervisan sto, jednoglasno smo donijeli odluku da će Tratinčica jr. biti povjerena "nana-servisu" a da će ovaj bračni par da ide na koncert.

Ako treba napraviti recenziju koncerta u dvije riječi, to bi bilo: apsolutno fantastično.

Možda je malo pretjerano reći, ali pojava Lake je nešto najbolje što se desilo BH muzičkoj sceni još od pojave Zabranjenog pušenja. Ako kažemo da je ZP osnovalo pokret new primitvs, onda je Laka prvi poslije njih koji je uspio unijeti nešto drugačije na učmalu pop-rok scenu i po meni uveo jedan potpuno novi pravac u muzici za koji evo od sinoć dumam ali ne mogu da nađem adekvatno ime. Ali definitivno je nešto novo, nešto drugačije, nešto što te jednostavno tjera da misliš "Bože kako neko može od samo 10tak riječi i jedne strofe napraviti pjesmu da razvaljuje".  Ili te natjerati da pjevaš "piškila, piškila, ti si se upiškila" a da ne možeš da vjeruješ da upravo TI sjediš u Coloseumu i prevaljuješ te riječi preko usana (mada moram priznati kada dobijete dijete, još žensko, onda ove riječi dobiju svoj smisao )

Uglavnom... jednostavno, duhovito, prirodno, drugačije. Poseban akcenat stavljam na njegovu prirodnu pojavu na sceni, i pored onog izvitoperenog plesa koji izvodi sa svojom sestrom.

Da ne dužim. Iako ima svega 10tak pjesama Laka je sinoć napravio jedan laganini koncert da boli glava. Scena na kojoj se suši veš, pa čak i jedne male benkice , me je potpuno osvojila. Samo mogu reći, hvala Bogu da više izađe taj album.

http://www.laka.ba/

http://www.myspace.com/lakaelvir

... by Tratinčica
http://tratincica.blogger.ba
28/10/2007 15:49