beats by dre cheap

Bajram 2007.

Moram priznati da mi je ovogodišnji Ramazan prošao a da nisam ni osjetila da je bio. S jedne strane činjenica da nisam postila, a s druge sve pripreme za porod i post-porođajni period su učinile da se skoro nikako nisam mogla posvetiti onome za šta je predviđen bio taj mjesec. Čak mi je i 27. noć prošla u istjerivanju grčeva te zatim totalnom komiranju. Nikakve mi dove nisu ni pale na pamet :(  A priprema za Bajram se otprilike ogleda u tome da se mama istušira i sredi, obuče bebi najljepše benkice i onda u punoj ratnoj spremi se komira kraj bebe dok se ona ne probudi.

Osim toga imala sam i jedan poveći gaf za Ramazan. Ja, koja sam pozivala raju da pokušaju biti obazrivi u blizini postača, pred sami kraj Ramazana (kao da se nije moglo sačekati još 4 dana) sam u totalnom behutu naručila tortu, i u vrijeme posta, kako je običaj, poslala svojim radnim kolegama da se počaste glede prinove u mojoj porodici. Jest da se ne možemo baš pohvaliti brojem postača u firmi, ali svejedno. Poslije mi je bilo krivo kad sam skontala šta sam uradila, ali  kasno.

Dakle, uzimajući u obzir sve okolnosti, mogu reći da ove godine ne znadoh ni za Ramazan ni za Bajram, da se ogriješih o postače, i da se nadam da će mi biti oprošteno.

A vama koji ste iskoristili Ramazan na pravi način i svim vjernicima Muslimanima koji danas dočekuju Bajram mogu samo poželiti Bajram barećula i da postačima Allah prihvati post i okabuli dove, te svima primi dobra djela koja su učinili za vrijeme Ramazana.

Amin

***************

p.s. Već danima hoću da se izvinem neregistrovanim korisnicima, tj. gostima, što im je onemogućeno ostavljanje komentara. To sam morala ukinuti zbog nekolicine malicioznih gostiju koji su ostavljali uvredljive komentare, a trenutno nisam u stanju da to podnesem i razmišljam o tome. Stoji napomena da se svi gosti mogu registrovati na blogger.ba sa prepoznatljivim nickom bez da moraju da otvore blog.

p.p.s Već danima ne mogu da pristupim hotmailu, pa se izvinjavam ako ima onih koji su pisali i očekuju odgovor. Molim za strpljenje dok ne skontam u čemu je problem.

... by Tratinčica
http://tratincica.blogger.ba
12/10/2007 08:51